1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR'dan sevindiren haber! İş Arayanlara devlet Kurumlarında KPSS'siz ve Yüksek Maaşlı işçi alımı İçin Başvurular Açıldı!
İŞKUR'dan sevindiren haber! İş Arayanlara devlet Kurumlarında KPSS'siz ve Yüksek Maaşlı işçi alımı İçin Başvurular Açıldı!

İŞKUR'dan sevindiren haber! İş Arayanlara devlet Kurumlarında KPSS'siz ve Yüksek Maaşlı işçi alımı İçin Başvurular Açıldı!

ş bulmakta zorlanan bireyler için iş fırsatları hakkında bir duyuru gibi görünüyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Geçici İstihdam Programı (TYP) ile GSP KYK yurtları, İçişleri Bakanlığı, Valilikler ve huzurevlerindeki kadrolar için yeni personel alımı yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada Muş, Ardahan Gümüşhane, Denizli Adana, Trabzon ve Aydın'ın da aralarında bulunduğu birçok ilde alım yapılacak.

A+A-

İş bulmakta zorlanan bireyler için iş fırsatları hakkında bir duyuru gibi görünüyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Geçici İstihdam Programı (TYP) ile GSP KYK yurtları, İçişleri Bakanlığı, Valilikler ve huzurevlerindeki kadrolar için yeni personel alımı yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada Muş, Ardahan, Gümüşhane, Denizli, Adana, Trabzon ve Aydın'ın da aralarında bulunduğu birçok ilde alım yapılacağı belirtildi.

TYP, acil durumlar, afetler veya diğer zor durumlar nedeniyle iş bulmakta güçlük çeken kişilere geçici istihdam fırsatları sağlayan bir programdır. Program, işsiz bireylerin çalışma alışkanlıklarını ve disiplinlerini kaybetmelerini önlemeyi ve çalıştıkları süre boyunca gelir desteği sağlamayı amaçlamaktadır. TYP'ye başvurmak için Türk vatandaşı olmak, ilgili kuruma kayıtlı olmak, en az 18 yaşında olmak, belirli sosyal güvenlik poliçelerinin kapsamında olmamak, emeklilik veya maluliyet ödeneği almamak ve hâlihazırda bir sigortalı olarak kayıtlı olmamak gibi belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir.

öğrenci. Başvurular için son tarih 4 Mart 2023 olup, bireyler İŞKUR web sitesi üzerinden başvuru yapabilirler.Başvuru şartlarına göre, Türkiye Cumhuriyeti sahibi olan, 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı olan, SGK'ya bildirilmeyen ve emekli/malul aylığı almayan kişiler TYP işçi alımı için başvuruda bulunabilirler.

Başvurular İŞKUR web sitesi üzerinden yapılmalı ve son tarih 4 Mart 2023 olarak kullanılmıştır. Ayrıca, TYP'nin Muş, Ardahan, Gümüşhane, Denizli, Adana, Trabzon ve Aydın illerinde alım yapacağını da bildirecek. GSP KYK yurtları ve huzurevleri için de odalar Bakanlığı Valiliklerine personel alımı açıklanmış.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler