1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR’dan müjdeli haberler gelmeye devam ediyor! 3300 TL maaş ile istihdam fırsatı! Önce para sonra iş….
İŞKUR’dan müjdeli haberler gelmeye devam ediyor! 3300 TL maaş ile istihdam fırsatı! Önce para sonra iş….

İŞKUR’dan müjdeli haberler gelmeye devam ediyor! 3300 TL maaş ile istihdam fırsatı! Önce para sonra iş….

İŞKUR kapsamında yaşanan bu zorlu süreçler içerisinde vatandaşlar için biri birinden farklı düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Hem işsizliğin bir nebze de olsa önüne geçmek hem istihdam alanlarının daha çok artması hem de kalifiyeli eleman ihtiyaçlarını karşılamak için işbaşı eğitim sistemleri dikkatleri çekmeye devam ediyor.

A+A-

İŞKUR kapsamında yaşanan bu zorlu süreçler içerisinde vatandaşlar için biri birinden farklı düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Hem işsizliğin bir nebze de olsa önüne geçmek hem istihdam alanlarının daha çok artması hem de kalifiyeli eleman ihtiyaçlarını karşılamak için işbaşı eğitim sistemleri dikkatleri çekmeye devam ediyor. Son zamanlar içerisinde İŞKUR önemli derecede istihdam alanlarına ulaşmayı başardı ve işsiz kalan vatandaşlar için yardım eli uzatmaya devam ediyor.

İŞKUR aracılığı ile yapılan düzenlemelerin hemen ardından işsizliklerin önüne geçmek, kalifiyeli bir şekilde eleman ihtiyaçlarını karşılamak için işbaşı eğitim sistemleri yer alıyor. Son zamanlar içerisinde İŞKUR üzerinde önemli bir şekilde istihdam alanı artması sağlanarak istihdam alanlarına ulaşmayı başardı ve işsiz kalan vatandaşlar için yardım eli uzatması dikkatleri çekti.

İŞKUR aracılığı ile yapılan meslek edindirme programları kapsamında kursiyerler pek çok konu içerisinde avantajlar elde ederken çeşitli noktalarda iş bulmalarına da yardımcı oluyor. Belirlenen bu kurslar aracılığı ile kişilerin yeni istihdam alanları elde ediliyor. Hem de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için farklı destekler sunulmuş oluyor. Bu kurslar içerisinde yer almak isteyen vatandaşlar ne kadar ödeme alacaklarını, hangi dallardan yardım alabileceklerini, ne kadar süre ile kursa katılabilecekleri gibi birçok konuyu araştırmaya devam ediyor. Korona virüs süreçleri içerisinde pek çok vatandaş ekonomik anlamda zorluk çekerken bir de işsiz kalmaları daha zorlu süreçlerden geçmelerine neden oldu.

3300 TL ödeme ile herkes rahat bir nefes alacak. İşkur tarafından gelen düzenlemeler ile beraber iş edindirme kursları çerisinde yer alanlar için günlük 110 TL ödeme yapılacak olması, iş başı eğitim programları içerisinde katılım zorunlulukları olan vatandaşların 81 ilde yer alan İŞKUR müdürlükleri ve hizmet merkezlerine istedikleri an başvuru fırsatları sunuluyor. Ev hanımlarına yönelik olarak sunulan kurs destekleri de en önde yer alanlardan bir tanesi oluyor. Ev hanımlarına özel olarak verilen günlük destek paraları sayesinde herkes rahat bir nefes alacak olmasından dolayı en çok araştırdıkları konulardan bir tanesi olmayı başardı. En çok da korona virüs salgın süreçleri içerisinde bu durumlardan anneler faydalanmak istiyor. Mesleki eğitim başvuru süreci son zamanlarda bir hayli hız kazandı. İşkur tarafından düzenlenen işte anne projesi ile beraber günlük olarak 108 TL ödeme yapılacağına dair detaylar belli olmaya başladı. Bu proje kapsamında yer almak için kadınların sadece 0 ila 15 yaş arasında çocuklarının olması da yeterli olacak.

İŞKUR meslek edindirme kurslarından herhangi biri içerisinde kayıtlarını yapan anneler bunun ardından tüm desteklerden yararlanmak için hak kazanacaklar. İşkur destek kapsamı içerisinde anneler için ödemeye devam ettikleri paralar tartışılıyor.

İşkur ev hanımları için işte anne projesi ile destek sunuyor…

İşkur tarafından yapılan açıklama sırasında anneler içi günlük olarak 108 TL 68 kuruş olarak ödemelerin yapılacak olduğuna dair ödemler veriliyor. Üç ay boyunca yapılacak bu ödeme ile kadınlar aylık 3 bin TL alırken üç ay boyunca tam 9 bin TL ödeme alacaklar. Gelen açıklama sırasında her anne için aylık olarak en fazla 3 bin TL ödeme alacakları bildirildi. Kurslara katılımların ardından annelere bu destek ödemeleri verilecek. Mesleki eğitim kurs süreleri her kursun türüne göre değişiklik gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.