1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR’dan Müjde! Ev Hanımlarına Günlük 108 TL Destek Ödemesi! İlkokul Mezunu Olan Herkes Alabilir…
İŞKUR’dan Müjde! Ev Hanımlarına Günlük 108 TL Destek Ödemesi! İlkokul Mezunu Olan Herkes Alabilir…

İŞKUR’dan Müjde! Ev Hanımlarına Günlük 108 TL Destek Ödemesi! İlkokul Mezunu Olan Herkes Alabilir…

Korona virüs süreci sırasında iş arayan kişiler İŞKUR resmi sitesini sürekli olarak takip ederler. Son zamanlarda kadınların iş hayatına kazandırılması adına yeni düzenlemeler yapılıyor. İŞKUR da kadınlara mesleki eğitim kursları veriyor ve kurslar sonucunda da ödeme yapıyor.

A+A-

Korona virüs süreci sırasında iş arayan kişiler İŞKUR resmi sitesini sürekli olarak takip ederler. Son zamanlarda kadınların iş hayatına kazandırılması adına yeni düzenlemeler yapılıyor. İŞKUR da kadınlara mesleki eğitim kursları veriyor ve kurslar sonucunda da ödeme yapıyor.

Çocuğu olan kadınlara günde 108 TL destek ödemesi yapan İŞKUR, 90 gün sürecek olan desteğin 9 bin TL olacağını açıkladı. Bu proje dahilinde olmak isteyen kadınlar ise başvuru şartlarını araştırıyorlar. Öncelikle kadınların İŞKUR’da kayıtları olması şartı aranıyor.

Pandemi süreci içerisinde devlet, geçim sıkıntısı yaşayan halkın yanında alarak birçok farklı destek ödemesi gerçekleştiriyor. İŞKUR bu süreç içerisinde açtığı iş ilanları da çalışmak isteyenler için bir şans oluyor. Kadınların evlerinde maddi destekte bulunabilmesi ve iş hayatında yer alabilmesi adına birçok farklı proje oluşturuluyor. İŞKUR kadınların istihdama kazandırılması için ev hanımlarına günlük 108 TL destek ödemesi yaparak fırsat veriyor. Pandemi sürecinde iş bulma süreçlerinin uzun olması nedeni ile çocuğu olan ev hanımları için günlük ödeme sağlanacak. İŞKUR sitesi üzerinden kayıt açmak da başvuru koşulları içerisinde bulunuyor.

Ev Hanımlarına Mesleki Eğitim Kursu!

Pandemi sürecinde işsiz kalmış olan ve maddi desteğe ihtiyacı bulunan anneler için, İŞKUR mesleki eğitim kursları açıyor. İŞKUR tarafından açılan bu kurslar oldukça yoğun bir şekilde ilgi görüyor. Anne olan kadınların faydalanabileceği bu kurslarda kadınlara her gün için 108 TL ödeme yapılacağı belirtiliyor. Bu proje kapsamına girebilmek için kişilerin herhangi bir iş sahibi olmaması ve 0 ile 15 yaşları arasında çocuğunun bulunması gerekiyor. Mesleki eğitim kurslarından hangisine kaydolduğu fark etmeksizin kadınlar, ödemeleri almaya başlayabiliyorlar.

Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

İŞKUR tarafından yapılan açıklama içerisinde kadınlara 108 TL ödeme verileceği duyuruldu. Ortalama 3 ay boyunca sürecek olan ödeme toplamda 9 bin TL’yi bulacak. İŞKUR ev hanımların aylık olarak 3 bin TL’den fazla ödeme sağlayacak.

Mesleki eğitim kurslarından faydalanmaya başlayan kadınların 3 ay boyunca kursları devam edecek. Ancak bazı meslek grupları içerisindeki kurslar 6 ay da sürebilecek. Meslek gruplarına göre eğitim süreci değişiklik gösteriyor.

İŞKUR Projesi İçin Gereken Koşullar Nelerdir?

İŞKUR ev hanımlarına mesleki eğitim kursları veriyor. Bu eğitim kurslarında belirtilen şartlar ise aşağıdaki gibidir;

  1. Kişilerin emekli olmaması,
  2. Açılan işyeri ile en az 3 aylık bir ilişiğin olmaması,
  3. İŞKUR bünyesinde bir işsiz olmak,
  4. İş sahibi kişiye birince ve ikinci dereceden yakın olmamak,
  5. Başvuru esnasındaki son 30 gün içerisinde malullük veya emeklilik ödemesinin yapılmamış olması,
  6. Mesleki ve iş danışmanlığı kurslarını almış olmak gibi şartlar aranmaktadır.

İŞKUR Eğitim Programları Nelerdir?

İŞKUR bünyesinde kayıtlı bir işsiz olan kişilerin iş sahibi olabilmek adına aldığı kurslardır. Kişilere mesleki açıklığa göre eğitimler verilir ve bu meslek gruplarına kazandırılması amaçlanır. Eğitimleri alan vatandaşlar gerek İŞKUR’dan gerekse kendileri bu alanlarda iş sahibi olabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.