1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR'dan müjde çalışmayan annelere 8 bin 540 lira destek veriyor! İŞKUR anne desteği başvuru şartları ise…
İŞKUR'dan müjde çalışmayan annelere 8 bin 540 lira destek veriyor! İŞKUR anne desteği başvuru şartları ise…

İŞKUR'dan müjde çalışmayan annelere 8 bin 540 lira destek veriyor! İŞKUR anne desteği başvuru şartları ise…

Milyonlarca kişiyi istihdam eden ve hem toplumsal hem de bireysel ekonomiye katkı elde eden İŞKUR'dan 0-15 yaş çocuğu olan annelere müjdeli haber geldi. İŞKUR çalışmayan annelere 8 bin 540 lira destek veriyor ve başvuru yapmak isteyenler aranan şartların neler olduğunu merak ediyor. İŞKUR'un işi olmayan ama çalışmak isteyen hanımefendilerin iş hayatına katılmasını sağlamak amacıyla verdiği

A+A-

Milyonlarca kişiyi istihdam eden ve hem toplumsal hem de bireysel ekonomiye katkı elde eden İŞKUR'dan 0-15 yaş çocuğu olan annelere müjdeli haber geldi. İŞKUR çalışmayan annelere 8 bin 540 lira destek veriyor ve başvuru yapmak isteyenler aranan şartların neler olduğunu merak ediyor. İŞKUR'un işi olmayan ama çalışmak isteyen hanımefendilerin iş hayatına katılmasını sağlamak amacıyla verdiği bu destekten mesleki tahsil kurslarına katılanlar yararlanabiliyor. İŞKUR anne desteği başvuru şartlarını bütün detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bir iş sahibi olmayan annelere yardım müjdesi duyuruldu. Açıklamaya göre, devlet aracığıyla PTT üzerinden tam 8.540 TL çocuk desteği sağlanacak.Bu tatbik ile birlikte 95 TL benzer biçimde bir tutarla her gün yardımcı sağlanması hedefleniyor.

İŞKUR ÜSTLENECEK

İŞKUR tarafınca gerçekleştirilecek yardımda küçük evladı olan aileler, yardımdan yararlanabilecek. Küçük çocuk sahibi annelere hususi nakdi yardımcı verileceği ve bu haktan minik çocuğu olan birçok annenin yararlanması planlanıyor.Küçük çocuğu olan anneler, yaklaşık aylık toplam da 2.870 TL gibi bir tutarı elde etmiş olacaklar.

Desteğin, üç ay süreceği uygulamada 3 ay sürede toplamda, 8.540 TL ödeme ulaştırılacak. Çocuk desteği alabilmek için devlete başvuru meydana getiren anneler İŞKUR merkezlerine giderek direkt bu haktan yararlanabilecek.

Şartlar arasında İŞKUR merkezinde kaydınızın bulunması ve işsiz olmak aranıyor.Bunların haricinde, çalışma kaydına haiz olunmaması, emeklilik durumunun olmaması, işyeri sahibi yada işveren kişilerle herhangi bir akrabalık söz mevzusu olmaması gerekmektedir.

Aranan bir öteki koşul ise, başvuru tarihinden ilkin, bir aylık müddette emeklilik yada prim görünmemesi gerekmektedir.Malullük primininde alınmaması öteki şartlar içinde yer alıyor. Bu şartları taşıyan anneler, başvurularına onay aldıktan sonra, aylık desteğe haiz olacaklar..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.