1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR’dan müjde! Binlerce personel alımı yapılacak. KPSS şartı da yok…
İŞKUR’dan müjde! Binlerce personel alımı yapılacak. KPSS şartı da yok…

İŞKUR’dan müjde! Binlerce personel alımı yapılacak. KPSS şartı da yok…

İŞKUR tarafından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. İş arayışında bulunan kişiler için açık pozisyonlar olduğuna dair duyurular gelmeye başladı. Yükseköğrenim mezunları arasında açık işlerin başlarında yer alan 711 kişi ile beraber makine mühendisliği alımları yapılacak. Garsonluk alımlarından gıda mühendisliğine, satış temsilciliğinden makine mühendisliğine göre birçok alanda alımların yapıla

A+A-

İŞKUR tarafından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. İş arayışında bulunan kişiler için açık pozisyonlar olduğuna dair duyurular gelmeye başladı. Yükseköğrenim mezunları arasında açık işlerin başlarında yer alan 711 kişi ile beraber makine mühendisliği alımları yapılacak. Garsonluk alımlarından gıda mühendisliğine, satış temsilciliğinden makine mühendisliğine göre birçok alanda alımların yapılacağına dair duyurular gelmeye başladı. İŞKUR açık iş ilanları ile duyurulan meslekler belli olmaya başladı.

İŞKUR ile sektör içerisinde yüksek öğrenim mezunları arasından talep edilen açık işlerin paylaşımları yapıldı. İŞKUR tarafından yayına alınan iş ilanlarına bakılacak olursa 2020 yılı içerisinde yer alan sektör raporlarına paralel olarak imalat sektörü içerisinde yer alan 3 bin 798 açık iş için yüksek öğrenim şartları yer alırken bir yandan da bu işler için 711 kişi makine mühendis alımları olacak. Tam 3 bin 798 kişilik alımlar olacağına dair çarpıcı açıklamalar gelmeye başladı.

Makine mühendisleri ilk sırada olacak…

İşlerin başında gelen alım incelemesi yapılacak olduğu zaman 711 kişi ile makine mühendisliği ilk sıralarda yerini alıyor. Ardından da 477 endüstri mühendisi, 426 yazılım mühendisi, 391 grafiker, 346 ithalat ile ihracat durumluları alınacak olduğuna dair çarpıcı açıklamalar geldi.

Gelen haberlere bakılacak olduğu zaman 107 bilgisayar mühendis alımı olacağı da dikkatleri çekiyor. Yüksek öğrenimler arasında 841 açık iş ilanı olması dikkatleri çekiyor. Bunlardan 344 kişi yazılım alanlarında geliştirici olması dikkatleri çekerken bir yandan da 315 kişinin bilgisayar mühendisi olma şartı aranıyor. Bilgisayar mühendisleri arasından;

  1. 178 bilgisayar ağ veri tabanı elemanı
  2. 80 elektrik ve elektronik mühendisi
  3. 73 yazılım ve veri tabanı uzmanı alınacak.

Alım yapılacak diğer ilanlara bakılacak olduğu zaman bunlar;

  1. 142 kişi üniversiteli kamyon şoförü
  2. 36 kişi garsonluk ve gıda mühendisi
  3. 1394 mağaza müdürü
  4. 196 kişi satış temsilcisi alımları yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.