1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İŞKUR’dan ihtiyacı olanlara günlük 95 TL cep harçlığı! Başvuru şartları ve yardım detayları belli oldu…
İŞKUR’dan ihtiyacı olanlara günlük 95 TL cep harçlığı! Başvuru şartları ve yardım detayları belli oldu…

İŞKUR’dan ihtiyacı olanlara günlük 95 TL cep harçlığı! Başvuru şartları ve yardım detayları belli oldu…

İŞKUR; mart ayından bu yana ülkemizi etkisi altına alan korona virüs süreçlerinde vatandaşlara yardımcı olabilmek adına meslek eğitim kursları sunmaya devam ediyor. Bu kurslara katılan vatandaşlara da günlük olarak 30 ve 95 TL arasında harçlık imkanı sunarken anneler için de aylık olarak 400 TL kreş desteği vermeye devam ediyor.

A+A-

İŞKUR; mart ayından bu yana ülkemizi etkisi altına alan korona virüs süreçlerinde vatandaşlara yardımcı olabilmek adına meslek eğitim kursları sunmaya devam ediyor. Bu kurslara katılan vatandaşlara da günlük olarak 30 ve 95 TL arasında harçlık imkanı sunarken anneler için de aylık olarak 400 TL kreş desteği vermeye devam ediyor.

İŞKUR işsiz olan vatandaşlar için meslek eğitim kursları ile beraber yeni bir iş sahibi olabilmeleri adına farklı fırsatları sunmaya devam ediyor. Kurslara katılım gösteren vatandaşlardan aranan belirli şartlara göre günlük 30 ve 95 TL arasında harçlık vermeye devam ediyor. Bir gün içinde en az 5 en fazla da 8 saat olarak belirlenen ders aralıkları haftada en fazla 6 gün, bu 6 gün içerisinde de en fazla 45 saat ders olması gerekiyor. İş garantili olarak verilen meslek kurslarına katılanlar için sanayi sektöründe olanlara 60, geleneksel olarak yer alan mesleklerdeki kurslar için 40, istihdam garantisiz olan meslek eğitim kursları için 3, anne adayları için 95, sanayi sektöründe yer alan kadınların 2 ve 5 yaş arasında olan çocukları için 400 TL kreş destek ücreti ödemesi yapılıyor.

Başvuru şartları nelerdir?

  1. İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtlı olmak
  2. 15 yaş ve üzerinde olmak
  3. Meslek gereklerine uygun olarak belirlenmiş özel şartlara sahip olmak
  4. İş ve meslek danışmanlık hizmetlerinden gerektiği kadar faydalanmış olmak
  5. Emekli olmamak
  6. Kurslara katılmak için herhangi bir yaptırım uygulanmıyor olması şartlarına uyan vatandaşlar gerekli anlarda başvurularını yapabilir.

Yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de kurslar içerisinde katılım sergileyebilirler. Bir yandan da tarımsal faaliyetler içerisinde yer alanlar da isteğe bağlı bir şekilde sigortalı olarak sayılanlar - sosyal yardım alan - engelli maaşı alan - dul ya da yetim maaşı alanlar da iş başı eğitim programları içerisine istedikleri gibi yerlerini alabilecekler.

Sağlık primleri de ödenecek

Katılımcılar program boyunca tam 26 gün boyunca 780 ile 2870 TL arasında, 160 günlük kurs ücret süresinde 4800 ile 17200 arasında ödeme alma hakkına sahip olacaklar. Gerekli olan sağlık primleri de İŞKUR üzerinden ödenmeye devam edecek.

İŞKUR günlük ödeme planları ne kadar oluyor?

Meslek eğitim kursları içerisinde yer alan vatandaşlar kurslara fiili bir şekilde katıldıkları her gün için;

  • Sanayi sektörü içerisinde yer alan bireyler için her gün istihdam garantili olarak olan meslek eğitim kurs kapsamında 60 TL zaruri gider ödemesi;
  • Geleneksel meslekler yer alan bireyler için her gün istihdam garantili olarak olan meslek eğitim kurs kapsamında 40 TL zaruri gider ödemesi;
  • İstihdam garantisiz olarak yer alan meslek gruplarında olanlar için 30 TL zaruri gider ödemesi,
  • İşte anne projesi ile 0 ve 15 yaş arasında çocukları olan anneler için 95 TL zaruri gider ödemesi,
  • Sanayi sektöründe olan anneler yer alan ve 2 ila 5 yaş arasında çocukları olan anne adayları için 400 TL bakıcı ücret ödemesi ya da kreş ücret ödemesi
  • Genel sağlık sigorta prim ödemesi
  • İş kazası ya da mesleklerde meydana gelen hastalık sigortası primleri de kurumlar tarafından ödenir. Bunların yanı sıra vatandaşlara kurs bitirme sertifikaları da verilecektir.

Mesleki yeterlilik belge zorunluluğu kapsamında olan mesleklerin kurslarına katılan vatandaşlar için kurs sonunda yapılan sınav içerisinde başarılı olanlar için bu belgeler de verilecektir.

Başvurular nasıl olacak?

Başvuru süreçlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların 81 ilde yer alan çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri ya da hizmet merkezlerine istedikleri her an giderek başvuru yapma hakları bulunuyor.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler