1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR’dan ev kadınlarına dev destek! Müjde İŞKUR Aylık 6.346 TL maaş ödeyecek...
İŞKUR’dan ev kadınlarına dev destek! Müjde İŞKUR Aylık 6.346 TL maaş ödeyecek...

İŞKUR’dan ev kadınlarına dev destek! Müjde İŞKUR Aylık 6.346 TL maaş ödeyecek...

İŞKUR ev kadınlarına çok büyük bir fırsat sunuyor. İŞKUR kursları ile kariyer yaparken 6.000 981 TL maaş kazanabilirsiniz. yüzbinlerce ev hanımı, İŞKUR'un sunduğu bu fırsatın detaylarını ve koşullarını araştırmaya başladı.

A+A-

İŞKUR ev kadınlarına çok büyük bir fırsat sunuyor. İŞKUR kursları ile kariyer yaparken 6.000 981 TL maaş kazanabilirsiniz. Milyonlarca ev hanımı, İŞKUR'un sunduğu bu fırsatın detaylarını ve koşullarını araştırmaya başladı.

Devlet vatandaşlara yönelik istihdam ve meslek edindirme kurs programlarını sürdürürken, İŞKUR geçtiğimiz günlerde ev hanımlarına yönelik mesleki eğitim programı başlattı. Bu kariyer kursları ile ev hanımları hem kariyer hem de maaş sahibi olacak.

İŞKUR'dan ev hanımlarına maaş?

İŞKUR, iş arayan vatandaşlara yeni fırsatlar açarken, ev hanımlarına da meslek edindirme kurslarıyla kariyer yapma fırsatı sunuyor. Mesleğin yanı sıra aylık 6 bin 346 liraya kadar günlük cep harçlığı da veriyorlar. İŞKUR meslek kurslarında farklı bölgelerde ve farklı miktarlarda harçlık ödenmektedir. Yapılan açıklamaya göre; "İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmaları ve istihdam edilebilirliklerini artırmalarına yönelik işbaşı eğitim programları düzenlenmesi" ibaresi kullanılarak farklı programlar açıklandı. programlar bu nedir

İŞKUR eğitim fırsatlarından yararlanmak?

İşsizliğin İŞKUR'a kaydı,
15 yaşında tamamlanması,
İşverenin çok yakın derece akraba ve eşi olmamak,
emekli olmamak
Planın başlangıcından önceki bir yıl içinde, planın düzenleneceği işyeri için işverenin vergi dosya numarası ile sigortalı olmaması,
Aynı meslek kuruluşu tarafından düzenlenen bir kursu/programı tamamlamamış olmak,
Programa katılmama nedeniyle yaptırım almamış olmak,
İş ve kariyer danışmanlığı hizmetlerinden yararlanma ihtiyacı vardır.
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL ve işsizlik maaşı alanlara günlük 105,78 TL ödenecek. Programa katılan ev hanımları kursu tamamlamadan önce 6.000 TL'nin üzerinde maaş alacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.