1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR’dan Ev hanımlarına günlük 80 TL harçlık müjdesi! İŞKUR harçlık veriyor mu? İŞKUR Başvuru Şartları Neler?
İŞKUR’dan Ev hanımlarına günlük 80 TL harçlık müjdesi! İŞKUR harçlık veriyor mu? İŞKUR Başvuru Şartları Neler?

İŞKUR’dan Ev hanımlarına günlük 80 TL harçlık müjdesi! İŞKUR harçlık veriyor mu? İŞKUR Başvuru Şartları Neler?

Korona virüs süreçleri mart ayından beri ülkemizde baş gösterdi. Bu anlardan beri devlet ve İŞKUR farklı yollar ile vatandaşlara yardım sunuyor. Bu yardımlardan bir tanesi de İŞKUR tarafından kadınlara verilen 80 TL değerindeki oluyor. Peki bundan kimler ve hangi şartlar ile yararlanma fırsatlarına sahip? Konu hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar...

A+A-

Başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR geçmişten bu güne kadar birçok anne için fırsatlar sunmaya devam ediyor. Son uygulamasıyla çalışmayan anneler adına günlük 80 TL maaş fırsatları oluyor. Annelerin yüzlerini güldüren yardımlardan faydalanabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekiyor.

İşsiz olan ev kadınlarının daha önceden İŞKUR üzerinden kayıtları bulunmalıdır. Emeklilik primi ödememiş ya da son üç ay içerisinde sigortalı işte yer almamış olacaktır. Her ne kadar vatandaşlar bu şartlara uymadıkları anlarda başvuru yapsalar bile geçersiz sayılacak.

Gerekli şartları tam anlamı ile barındıran anneler için günlük 80 TL harçlık ödemesi yapılacaktır. Yani ay içerisinde toplam 2400 TL yardım verilecek. Toplam üç ay boyunca annelere verilecek bu yardımdansa yardım sonunda 7200 TL almış olacaklar. İŞKUR anneler adına böyle fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu anlarda annelerin işsiz ya da çalışmıyor olması gereklidir. Program şu an tüm ülkede 81 ilde uygulanıyor. Anne birim aracılığıyla beraber hizmetlere devam etmiş olma şartı bulunur.

Annelere verilen harçlık projesi son hızıyla devam ediyor...

İŞKUR milyonlarca vatandaşla özellikle yaşanan korona virüs salgını süreçlerinde yardım etmek adına yoğunlaşıyor. Bu anlarda farklı projelerde yer alması vatandaşların bir nebze de olsa yüzlerinin gülmesine yardım ediyor. Son zamanlarda annelere yönelik yapılan projeyle günlük 80 TL fırsatlarının sunuluyor olması kadınların bir gelir kapısı olmasına imkan sundu. Tabi ki kadınların son üç ay içerisinde sigortalı bir işte bulunmaması ve bu anlarda sigorta primlerinin yatırılmamış olması şartını gözler önüne alması gerekir. İşsiz ya da çalışmayan annelere verilecek yardımdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler