1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR’dan Büyük Hamle: Bu İşe Başvuranın Hayatı Kurtulacak! Sınavsız Şartsız 3.500 TL Maaşa Personel Alınacak!
İŞKUR’dan Büyük Hamle: Bu İşe Başvuranın Hayatı Kurtulacak! Sınavsız Şartsız 3.500 TL Maaşa Personel Alınacak!

İŞKUR’dan Büyük Hamle: Bu İşe Başvuranın Hayatı Kurtulacak! Sınavsız Şartsız 3.500 TL Maaşa Personel Alınacak!

İŞKUR ülke genelinde yapılacak olan iş bağı eğitim programları ile beraber her gün yeni bir meslek için adım atmayı başarıyor. Her geçen gün İŞKUR aracılığı ile yapılan iş ilanları ile beraber birçok vatandaş da işsizlikten kurtuluyor.

A+A-

Şu an da tam 23 il içerisinde farklı pozisyonlar ile personel alımları devam ediyor. Eğitim kapsamında günlük ortalama olarak 100 TL ye kadar yapılan zaruri ödemeler ile vatandaşlar aylık 3000 TL gelir elde edebiliyor. Şu an bilişim ve imalat sektöründe olanlar için en fazla 6 ay olarak verilen eğitimlerin yanı sıra diğer sektörlerde en fazla 3 ay uygulanıyor.  Muhabirlik gibi meslekler için en fazla 9 aylık bir süreç gerekirken tehlikeli olan meslek grupları için de MEB hayat boyu öğrenme modülleri ile beraber asgari sürelerden az olmayacak şekilde gerekli olan sürelerin belirlenme adımları da yapılacak.

İŞKUR üzerinden programlarda yer alan müşteriler için katılım gösterdikleri süre ve meslek alanlarına göre ödemeler yapılır. İŞKUR resmi sitesinden peş peşe gelen duyurular arasında vatandaşlara bu kapsamda günlük 100 TL zaruri gider kapsamında harçlık verilecek olduğu da bu alanda yer almak isteyen personeller için duyuruları yapıldı. Sınav olmadan alımlar da son hızı ile devam edecek. En az 3500 TL maaş ile alımlar devam ediyor.

İŞKUR eğitim kurs ilanları

  1. Van ilinin Tuşba ilçesinde yer alan ve koruyucu kıyafet dikicisi olarak 16 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 12 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  2. Adıyaman ilinin Kahta ilçesinde yer alan ve Dokuma konfeksiyon makinecisi olarak 12 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 11 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  3. Sinop ilinin Gerze ilçesinde yer alan ve bar servis elemanı olarak 16 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 16 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  4. Balıkesir ilinin Bigadiç ilçesinde yer alan ve dokuma konfeksiyon makinecisi olarak 19 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 19 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  5. Bingöl ilinin Genç ilçesinde yer alan ve dokuma konfeksiyon makinecisi olarak 19 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 15 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  6. Erzurum ilinin Aziziye ilçesinde yer alan ve ehram dokumacı olarak 19 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 18 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  7. Sivas ilinin Gürün ilçesinde yer alan ve ev tekstil ürünleri hazırlama elemanları olarak 14 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 10 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  8. Denizli ilinin Güney ilçesinde yer alan ve ilaç ve baharat bitkileri yetiştiricileriolarak 26ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 15 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  9. Samsun ilinin Bafra ilçesinde yer alan ve giysi tadilatçısı olarak 19 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 16 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  10. Sivas ilinin Merkez ilçesinde yer alan ve medikal maske imal işçisi olarak 14 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 10 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  11. Zonguldak ilinin Devrek ilçesinde yer alan ve kadın giyim modelist yardımcısı olarak 19 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 15 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  12. Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesinde yer alan ve aşçı yardımcısı olarak 2 kasım tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 26 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  13. İstanbul ilinin Pendik ilçesinde yer alan ve akıllı bina otomasyon sistemleri bakım onarıcısı olarak 9 kasım tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 5 kasım tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  14. Mersin ilinin Tarsus ilçesinde yer alan ve çömlekçi olarak 19 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 14 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  15. Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinde yer alan ve mineci olarak 15 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 15 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.
  16. Osmaniye ilinin Kadirli ilçesinde yer alan ve akrilik iplik üretim işçisi olarak 12 ekim tarihinde başlayan meslek eğitimleri için en son 12 ekim tarihinde başvuruların yapılmış olması gerekiyor.

tarzından alımlar devam edecek.

Başvuru sırasında istenen şartlar

İŞKUR üzerinden başvuru yapacak vatandaşlar da belirli şartlar aranır. Bunlar;

  1. en az 15 yaşını doldurmuş olmak
  2. İŞKUR üzerinden işsiz kayıtların yer alması
  3. emeklilik haklarının elde edilmemesi
  4. İşverenlerin bir ya da ikinci dereceden yakınları olunmadığı gibi hısım ya da eş olmamak
  5. programlar daha başlamadan son üç aylık dönemde çalışmıyor olmak
  6. program başlamadan bir ay önce en az başvuru yapmak
  7. son bir ayda sigorta primleri ödenmemiş olanların katılma hakları bulunur.
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler