1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR Resmen Duyurdu: 4 Binden Fazla Personel Alımı Yapılacak! Hemen Başvurun!
İŞKUR Resmen Duyurdu: 4 Binden Fazla Personel Alımı Yapılacak! Hemen Başvurun!

İŞKUR Resmen Duyurdu: 4 Binden Fazla Personel Alımı Yapılacak! Hemen Başvurun!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), yeni işe alımlarla ilgili bir duyuru daha yayınladı. Yayımlanan duyuruya göre toplam 4.146 yeni personel istihdam edilecek. Toplamda 4.000 kişiyi aşan işe alım, hem iç hem de dış pozisyonları içerecektir.

A+A-

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), yeni işe alımlarla ilgili bir duyuru daha yayınladı. Yayımlanan duyuruya göre toplam 4.146 yeni personel istihdam edilecek. Toplamda 4.000 kişiyi aşan işe alım, hem iç hem de dış pozisyonları içerecektir.

İŞKUR her gün yeni ilanlar yayınlayarak iş arayanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Son yapılan duyurulardan biri de memur ve işçi alımına ilişkindir. İŞKUR'un resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 4 bin 146 kişilik personel alımı yapılacak. Kamuda çalışmak ve pozisyon almak isteyenler için ilan detayları haberimizde yer almaktadır.

Memur ve İşçi Alımı!

İŞKUR, Mayıs ayı boyunca ilan yayınlamaya devam ediyor. Son yapılan açıklamaya göre hem kamu hem de özel kurumlarda 4 binin üzerinde personel alımı yapılacak. İlanın detayları hem memur hem de işçi alımı yapılacağına işaret ediyor.

Toplam 4.146 pozisyon için başvurular başlıyor. Duyuruda hem kamu hem de özel kuruluşlara hem memur hem de işçi alımı yapılacağı belirtiliyor. Verilen rakamlara bakıldığında 646 memur pozisyonu ve yaklaşık 3.500 işçi pozisyonu olacağı görülmektedir.

İşçi Alım Şartları Nelerdir?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işçi alım ilanlarının detaylarını da paylaştı. Verilen bilgilere göre işçi olarak başvuruda bulunmak için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İlanlarda belirtilen ilk şartlardan biri, başvuru sahibinin en az temel düzeyde okuma yazma bilmesidir.

Şartları sağlayan kişiler belediyelerin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında da görev alabilmektedir. İşçilerin yerleştirileceği pozisyonlar oldukça çeşitlidir. İşçi pozisyonlarına başvuracak adaylar, satış elemanı, teknisyen, şoför, büro elemanı, muhasebeci, zeytin toplayıcı, kapıcı, şef, operatör, güvenlik görevlisi, garson ve daha birçok rolü üstlenebilmektedir.

Duyuruya göre İŞKUR, öğretmen, sağlık personeli, mühendis ve sosyal çalışmacı gibi nitelikli profesyonelleri de işe alacak.

Devlet Memuru Alım Şartları Nelerdir?

Kamu kurumlarına alınacak memurların şartları, işçilerden farklıdır. İŞKUR'un istihdam edeceği memur adaylarında aranan şartlar arasında KPSS puanı yer alıyor. Duyuruya göre adayların başvuru yapabilmesi için 2021 veya 2022 yılında yapılacak KPSS sınavında belirli bir puanın üzerinde olması gerekiyor. Lise, önlisans ve lisans pozisyonları için farklı puan türleri değerlendirilecek. Adayların eğitim seviyelerine göre bu sınavlardan en az 50 veya 60 puan almış olmaları beklenmektedir.

Ayrıca mühendis, uzman yardımcısı, zabıta memuru, haberleşme elemanı, itfaiyeci gibi kadroların da memur alımları için açılacağı açıklandı. Bu kadrolar için toplam 646 memur alımı yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.