1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR, öğrenciler için yeni bir düzenleme yaptı: Aylık 8 bin 506 TL ödeme müjdesi! İŞKUR günlük ödeme yapacak!
İŞKUR, öğrenciler için yeni bir düzenleme yaptı: Aylık 8 bin 506 TL ödeme müjdesi! İŞKUR günlük ödeme yapacak!

İŞKUR, öğrenciler için yeni bir düzenleme yaptı: Aylık 8 bin 506 TL ödeme müjdesi! İŞKUR günlük ödeme yapacak!

Türkiye İş Kurumu İŞKUR, öğrencilere günlük ödeme yapacağını açıkladı. Bu fırsat birçok öğrenciyi memnun etti ve duyuru, bu ödemeyi alma koşulları hakkında soru işaretleri uyandırdı. İŞKUR, iş arayanlar için istihdam yaratmaya devam ediyor ve bu amaca ulaşmak için çeşitli projeler başlattı. Geçenlerde İŞKUR, öğrencilerin aylık 8.506 Türk Lirası tutarında günlük ödemeye hak kazanacağını duyurdu.

A+A-

Türkiye İş Kurumu İŞKUR, öğrencilere günlük ödeme yapacağını açıkladı. Bu fırsat birçok öğrenciyi memnun etti ve duyuru, bu ödemeyi alma koşulları hakkında soru işaretleri uyandırdı.

İŞKUR, iş arayanlar için istihdam yaratmaya devam ediyor ve bu amaca ulaşmak için çeşitli projeler başlattı. Geçenlerde İŞKUR, öğrencilerin aylık 8.506 Türk Lirası tutarında günlük ödemeye hak kazanacağını duyurdu. Bu duyuru ile ilgili tüm detaylar aşağıda açıklanmıştır.

İşbaşı Eğitim Programında Günlük Ödemeler %33 Arttı

İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programı ile birçok kişinin iş tecrübesi kazanması için istihdam olanağı sağlamıştır. Bu eğitim, öğrencilerin gelecekteki kariyerlerinde başarılı olmalarına yardımcı olabilecek temel becerileri edinmeleri için çok önemlidir. İŞKUR'un aldığı yeni kararla, 1 Nisan 2023'ten itibaren İşbaşı Eğitim Programı'ndaki öğrencilere günlük ödeme yüzde 33 oranında artırılarak günlük tutar 327 Türk Lirası'na çıkarıldı.

Öğrencilerin programa düzenli olarak katılmaları ve her ay 26 gün çalışmaları halinde aylık ödemeleri 8.506 Türk Lirası olacaktır. Bu eğitim programında yer alan tüm öğrenciler bu artıştan yararlanacak ve öğrencilerin programa katıldıkları gün sayısı kadar ödeme yapılmaya devam edilecektir.

İşbaşı Eğitim Programına Katılmak İçin Gerekli Koşullar

Ödemelerdeki artışın duyurulmasından bu yana birçok öğrenci bu programa katılmanın yollarını arıyor. Ancak İŞKUR'un programa hak kazanabilmesi için başvuru sahiplerinin yerine getirmesi gereken bazı koşullar vardır. İşbaşı Eğitim Programına katılım koşulları aşağıdaki gibidir:

Adayların İŞKUR'a işsiz olarak kayıtlı olması ve 15 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
Adayların herhangi bir kurum veya kuruluştan emekli olmaması gerekmektedir.
Başvuru sahibi ile işveren arasında birinci veya ikinci derece akrabalık bağı bulunmamalıdır.
Başvuru sahibinin işverenle daha önce herhangi bir çalışma geçmişi olmamalıdır. Başka bir deyişle, işveren ile daha önce herhangi bir sigorta kaydı olmamalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler