1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR Müjdeyi Verdi, Talep Patlaması Yaşandı! Başvuranlara Aylık 2825 TL Verilecek!
İŞKUR Müjdeyi Verdi, Talep Patlaması Yaşandı! Başvuranlara Aylık 2825 TL Verilecek!

İŞKUR Müjdeyi Verdi, Talep Patlaması Yaşandı! Başvuranlara Aylık 2825 TL Verilecek!

İŞKUR, oluşan işsizliği azaltmak ve herkese rahat bir nefes aldırmak için TYP ismini verdiği bir programla özellikle de gençlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Toplum Yararına Programlar’ın kısaltılmışı olan TYP, binlerce kişiye program süresince asgari ücret vererek; yaşamlarına devam etmelerini sağlıyor.

A+A-

Bildiğiniz gibi Türkiye’deki nufüs günden güne artmaya devam ediyor. Şu an 82 milyon kişinin yaşadığı ülkemiz genç nufüsuyla da bir çok Avrupa ülkesine taş çıkartıyor. Ancak her geçen sene artan genç nufüsla beraber bazı sıkıntılar da artmaya devam ediyor.

Bu sıkıntıların başında ise işsizlik geliyor. Özellikle de Koronavirüs pandemisinin ardından artan işsizlik, gençlerin belini bükmeye devam ediyor. Bu durumun farkında olan hükümet ise İŞKUR’u devreye sokarak hem gençlerin kendilerini geliştirmesine olanak sağlıyor hem de bu süre içinde gençlere maddi katkı vermeye devam ediyor. Bu desteklerden en popüleri ise TYP!

İŞKUR TYP Nedir?

İŞKUR tarafından hayata geçirilmiş olan TYP’nin açılımı; Toplum Yararına Programlar’dır. Burada istihdam bekleyen gençlere bazı dallarda eğitimler verilerek; gençlerin kendilerini geliştirmesi beklenir. Program boyunca ücret alan kişiler, programın arkasından da İŞKUR’un belirlemiş olduğu görevlerde yer alarak iş yaşamına atılmış olur. Ayrıca TYP; katılımcılara çevre düzenleme, onarım ve temizlik alanlarında çalışma fırsatı sunuyor.

İŞKUR TYP Maaşı Ne Kadar?

İŞKUR’un TYP programı esnasında çalışamayan kişilerin madur edilmemesi adına, her katılımcıya hayatını idame ettirebilmesi için belirli bir oranda ücret ödenir. O ücret ise, ülkemizde belirlenen minimum ücret olan 2825 TL’dir. Bu maaş sayesinde hem iş arayan kişiler madur edilmemiş olur hem de rahat bir nefes alır ve geçim sıkıntısı düşünmek mecburiyetinde kalmazlar.

TYP Katılım Şartları Nedir?

İŞKUR’un TYP’sine katılmak için elbette bazı şartlar var;

İŞKUR’a kayıtlı ve hâlihazırda çalışmıyor olmak,
Emekli ya da malul aylığı almamak,
18 yaşını doldurmuş olmak,
Öğrenci olmamak,
Katılımcı olunması durumunda da hanedeki toplam gelirin, net minimum ücretin 1,5 katını aşmaması.
Bu koşulları taşıyan kişiler ister internetten isterse de İŞKUR’dan müracaatlarını yapabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.