1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 bin 200 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Tarihi Yaklaşıyor, Fırsatı Kaçırmayın…
İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 bin 200 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Tarihi Yaklaşıyor, Fırsatı Kaçırmayın…

İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 bin 200 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Tarihi Yaklaşıyor, Fırsatı Kaçırmayın…

İşsiz olan herkese meslek kazandırmayı amaçlayan İŞKUR kurslarıyla kişilere yetenekler kazandırıyor. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile kişilere sunulan bu meslek edindirme kurslarından vatandaşlar yararlanabiliyor.

A+A-

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri başvurular için kişilere kapılarını açıyor. Meslek danışmanları ile kişilere danışmanlık hizmeti sunulmakta ve kişiler kendilerine uygun buldukları seminerlerle meslek kazanmaktadır. Çocuğu olan kadınlar bu kurslara gidebiliyor ve İŞKUR tarafından kendilerine sağlanan 400 TL kreş desteğini de alabiliyorlar.

Sizlere sunulan bu meslek kursları ile hem kendinize küçük bir kazanç elde edebilir hem de kurs bitiminde meslek sertifikası edinebilirsiniz. Bu sertifikalar kişilerin gündelik hayatta daha rahat bir şekilde iş bulmasına yardımcı olacaktır.

Pandemi süreci içerisinde birçok kişi ne yazık ki işlerini kaybetti ve bu sayı her geçen gün daha da artış gösteriyor. İŞKUR bu süreç içerisinde vatandaşlara destek olmak için kurs kapılarını açıyor ve onlara bu kurs esnasında ödemeler gerçekleştiriyor.

Kişilere günlük olarak 30-95 TL arasında ödeme sağlanıyor. Ayrıca anne olan kadınlara bu kurslar sırasında da aylık olarak 400 TL ödeme gerçekleştiriliyor. Kurslar içerisinde yer alan kişiler hem kendilerine meslek edinirken hem de harçlık alarak daha rahat bir nefes alıyorlar.

İŞKUR kursa katılan herkese sağlık primi ödemeleri gerçekleştiriyor ve kişilerin sağlık sigortaları karşılanmış oluyor. İŞKUR’un kendi sitesi üzerinden başvurular gerçekleştirilebilir ve kişiler ilanları takip edebilirler. İlanlar içerisinde kişiler koşullarına uyan kurslarla kendilerine fırsat yaratabilirler.

İŞKUR Kursa Başvuru Şartları Neler?

Meslek edinmek için başvurulan İŞKUR kurslarından faydalanmak için kişilerin belirli koşulları yerine getirmesi gereklidir. Bu koşullar şöyledir;

  • Kurum üzerinden kişinin kaydının bulunması,
  • Herhangi bir iş sahibi olmamak,
  • 15 yaşını doldurmuş olmak,
  • Başvurulacak koşullara uygun olmak,
  • Kurum üzerinde gerçekleştirilmiş aynı alandaki kursa katılımda bulunmamış olmak,
  • İş için danışmanlığı İŞKUR üzerinden almak,
  • Emeklilik hakkını kullanmamış olmak,
  • Kursa katılmamak için çabalamıyor olmak.

Yukarıdaki koşullara uyan kişiler bu kurslara başvurarak meslek edinebilirler. Lisans öğrencileri de bu kurslardan faydalanabilir ve kendilerine meslek kazanabilirler. Tarım işleri ile uğraşanlar, isteğe bağlı olarak sigortalı olanlar, yetim ve dul aylığı alan kişiler de bu kurslardan faydalanabilmektedir.

Sağlık Primi Ödeniyor

İŞKUR kurslarında yer alan kişiler aylık olarak 780-2870 TL arasında bir ödeme alabiliyorlar. Bu ödemenin aynı sıra anneler de 400 TL ek ödemeyi kurumdan alabiliyorlar. Ayrıca uzun süreli kurslara katılım sağlayan kişiler de 4800-17200 TL arasında ödemeden faydalanabiliyorlar. Bu kişiler 5 ay boyunca kurs eğitimi alırlarsa, bu sürecin hepsi için kreş ödemesinden yararlanabiliyorlar.

İŞKUR Günlük Ödeme Tutarları Ne Kadar?

Meslek kazanmak için bu kurslara katılan kişiler, katıldıkları gün kadar ödeme alırlar. Bu ödemeler ise şöyledir;

  • Sanayi alanında kurslara katılan kişiler için 60 TL,
  • Geleneksel meslekleri kazandırma kursları içerisinde 40 TL,
  • İstihdam garantisi bulunmayan mesleklerin kurslarında 30 TL,
  • Anne kategorisi altında bulunan ve 0-15 yaşı içerisinde çocuk sahibi olan kişiler 95 TL,
  • Sanayi alanındaki mesleklerde kişilerden 2-5 yaş arası çocuk sahibi olanlar aylık 400 TL,
  • Bütün katılımcılara sağlık primi,
  • Olası iş kazaları için prim de kurum tarafından ödenir.

Meslek kazanmak için kurslara katılan kişilerden herhangi bir ödeme talep edilmez. Kursların sonunda ise kişilere kursu tamamlama sertifikası verilmektedir. Ayrıca kurs içerisinde başarı sağlayan kişiler de mesleki alanda yeterli olduklarına dair belge alırlar.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR kurslarına başvuruda bulunmak için kişinin şehrindeki Çalışma ve İş Kurumu bünyesine başvurması yeterli olacaktır. Türkiye’deki bütün iller için başvurular aynı yolla gerçekleşir. Kişiler başvuruda bulunduktan sonra kendileri için uygun mesleği seçecek ve bu alanda eğitim görmeyi talep edecektir. Eğitimi tamamlanan kişi ise belge ile daha rahat iş bulma imkanına sahip olacaktır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.