1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 Bin 200 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Tarihi Yaklaşıyor, Fırsatı Kaçırmayın…
İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 Bin 200 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Tarihi Yaklaşıyor, Fırsatı Kaçırmayın…

İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 Bin 200 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Tarihi Yaklaşıyor, Fırsatı Kaçırmayın…

İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde pek çok çalışma yapıldı ve sayısız önlemler alındı. Bunlardan bir tanesi de, işinden ayrılmak durumunda kalan vatandaşlarımız ile ilgili.

A+A-

Buna göre Covid 19 pandemisi çerçevesinde işinden ayrılmak zorunda kalmış kişiler için, İŞKUR mesleki kurslar planladı.  Buna göre söz konusu kurslara vatandaşlara bir istihdam imkânı da getirilecek. Ancak buna ek olarak, bu kişilere 4 Bin Türk Lirası ve 17 Bin Türk Lirası arasında bir ücret ödemesi de yapılıyor. Bu kurslara nasıl katılım yapılır? İşte bu haber hakkında tüm detaylar…

Pandemi dönemi pek çok değişikliği de beraberinde getirdi. Bu dönemde pek çok vatandaş da, değişik sebeplere binaen işlerini terk etme durumunda kaldı. Buna bir çözüm getirebilmek için, İŞKUR bazı mesleki kurslar duyurdu ve katılanlara istihdam olanağı da verildi. Kursa katılanlara bu çerçevede 4 Bin Türk Lirası ile 17 Bin Türk Lirası arasında ödeme yapılıyor. Böylece Covid-19 sürecinde işini kaybetmiş pek çok kişi, konu hakkında detaylı araştırma yapmaya da çoktan başladı.

Burada Çalışma Bakanlığı önderliğinde İŞKUR, bu kişilere gerekli kurslar verildikten sonra, 17 Bin 200 Türk Lirası ödeme yapıldı. Burada ödemeler günlük olarak yapılmakta olup, 95 Türk Lirasına karşılık geliyor.  Ancak buna ek olarak, aylık 400 Türk Lirası destek ücreti de veriliyor. Kursiyerler için ücretler farklı olup, günlük ödemeler 35 ile 95 Türk Lirası arasında değişiyor. Ancak burada ödemeler işe göre değişiyor.

Sektöre Göre Yapılan Ödemeler!

Covid-19 sürecinde işsiz kalmış ve bu İŞKUR kurslarına katılmış kişilere farklı meblağlarda ödemeler yapılıyor. Burada ödemeler her gün yapılmakta olup sanayi sektörü ile ilgili olan kurslara 60 TL, geleneksel mesleki eğitim kurslarına 40 TL veriliyor. Cep harçlığı olarak da 95 Türk Lirası ödeme yapılıyor.

17 Bin 200 Türk Lirası Ödeme!

Bu kurslara katılım sağlamış olan vatandaşlar, 95 Türk Lirası cep harçlığı alıyor. Ancak çocukları varsa, aylık olarak 400 Türk Lirası da ek ödeme olarak veriliyor. Bu kurslar 160 gün boyunca devam etmekte olup, bu çerçevede kişilere 17 bin 200 TL toplam ücret ödemesi gerçekleştiriliyor.

Şartlar Neler?

Eğer Covid-19 sürecinde işsiz kalmışsanız, aranan şartlar şu şekilde.

  • Düzenli şekilde kurslara katılım sağlamış olmak.
  • Emekli durumda olmamak.
  • Kursun ilgili koşullarına uyum sağlamış olmak.
  • İŞKUR’da işsizlik kaydı olmak.
  • 15 Yaşından büyük olmak.

Eğer İŞKUR resmi sayfasını ziyaret ederseniz, detayları elde edebilirsiniz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.