1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR KPSS’siz personel alımları başvuruları başladı! Hemen işe başlayıp 3 Bin TL alın…
İŞKUR KPSS’siz personel alımları başvuruları başladı! Hemen işe başlayıp 3 Bin TL alın…

İŞKUR KPSS’siz personel alımları başvuruları başladı! Hemen işe başlayıp 3 Bin TL alın…

İŞKUR tarafından yine personel alımları için duyurular gelirken en çok ilgi çeken iş ilanları arasından İŞKUR sınavsız personel alımları dikkat çekti. Güncel iş ilanları içerisinde 23 farklı şehirde personel alımı bulunuyor. Günlük olarak 100 liraya kadar ücret ödemesi yapılacak olan bu iş ilanları pek çok vatandan tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

A+A-

İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyurular vatandaşların oldukça ilgisini çekti. Yayınlanan ilanlarda en az ilkokul mezunu olan kişiler için 23 farklı ilde günlük 100 liraya kadar ödemeyle personel alımlarının gerçekleştirildiği belirtildi. Mesleki eğitim kursları ile yapılacak olan personel alımlarına ilişkin olarak başvurular ve diğer detaylar pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. İşte merak edenler için İŞKUR mesleki eğitim kursları ile personel alımı haberine ilişkin diğer detaylar..

İŞKUR resmi sitesi içerisinde yer alan ilanlarda hem kişilerin meslek sahibi olmaları hem de iş sahibi olmaları amaçlandı. Verilecek olan mesleki eğitim kurları ile vatandaşlar belirli ödemelerin sahibi olurken aynı zamanda meslek sahibi olma imkanına da sahip olacaklar. İŞKUR tarafından verilecek olan mesleki eğitim kursları ardından da vatandaşlar kurslarının bitimi ardından işyerlerinde görevlerine başlayabilecekler.

İŞKUR meslek eğitim kursu başvuru şartları nelerdir?

Yayınlanan ilanlar ardından pek çok vatandaş İŞKUR mesleki eğitim kursları başvuru şartları nelerdir diye araştırmaya başladı. Bu kurslara başvuru yapmak isteyen vatandaşların belirli şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayan herkes kurslara başvuru yaparak hem iş hem de meslek sahibi olabilmektedirler. Başvurular için sahip olunması gereken şartlar şu şekildedir:

  • 15 yaşını doldurmuş olmak,
  • İŞKUR’a kayıtlı olmak,
  • İşverenin akrabası olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programlara katılmalarına engel olacak bir soruna sahip olmamak,
  • Herhangi bir sigorta kolunda son bir ay içerisinde primlerin yatırılmamış olması.

İŞKUR mesleki eğitim kursu ödenecek ücretler

Yayınlanan ilanlar konusunda en çok merak edilen sorulardan birisi de mesleki eğitim kursu ödenecekücretler nedir sorusu olmaktadır. Bu programlara katılan vatandaşlar bir yandan meslek sahibi olma imkanı bulurken bir yandan da iş sahibi olabilmektedir. Programa katılanlara ödenecek olan ücretler ise şu şekildedir:

  • Geleceğin meslekleri program kursları için günlük 100 lira,
  • İş arayan statüsü için günlük 89,4 lira,
  • Öğrenciler için günlük 67,05 lira,
  • İşsizlik ödeneği alanlar için günlük 44,7 lira,
  • İşte anne projesi kapsamında 0-15 yaş arası olup programlara katılan anneler için günlük 95 lira,
  • İmalat sektörü için olan programlara katılıp 2-5 yaş arası çocuğu olan annelere aylık 400 lira.

İŞKUR mesleki eğitim programları başvuru nasıl yapılır?

İŞKUR mesleki eğitim programları başvuru yapmak isteyen kişilerin öncelikle İŞKUR’un resmi sitesine gelmeleri gerekmektedir. Eğer burada bir kayıtları yoksa öncelikli olarak kayır açmaları gerekir. Ardından buradaki iş ilanları içerisinde mesleki eğitim kurslarına girerek uygun olan ilana göre başvuru yapmak gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.