1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR kanadından müjde: Başvuranlar için tam 6 ay boyunca 2840 TL maaş gelecek! Maaşı almak için illa çalışma şartı da aranmıyor…
İŞKUR kanadından müjde: Başvuranlar için tam 6 ay boyunca 2840 TL maaş gelecek! Maaşı almak için illa çalışma şartı da aranmıyor…

İŞKUR kanadından müjde: Başvuranlar için tam 6 ay boyunca 2840 TL maaş gelecek! Maaşı almak için illa çalışma şartı da aranmıyor…

İşkur kanadından yaşanan bu zorlu anlarda destekler gelmeye devam ediyor. İstenen şartları yerine getiren vatandaşlar için en az 6 ay boyunca 2840 TL ye kadar ek ödemeler gelecek. Korona virüs salgın süreçlerinin etkileri hala hız kesmeden ülkemizde kendisini belli etmeye devam ediyor. İşsizlik oranları da azalmak yerine daha çok artmaya başladı.

A+A-

İşkur kanadından yaşanan bu zorlu anlarda destekler gelmeye devam ediyor. İstenen şartları yerine getiren vatandaşlar için en az 6 ay boyunca 2840 TL ye kadar ek ödemeler gelecek. Korona virüs salgın süreçlerinin etkileri hala hız kesmeden ülkemizde kendisini belli etmeye devam ediyor. İşsizlik oranları da azalmak yerine daha çok artmaya başladı. Virüs yayılma hızının atmaması için her ne kadar önlemler alınsa bile bu durum binlerce kişinin işinden olmasına neden oldu. Tabi ki hala etkilerinin devam etmesinden dolayı birçok kişi hala işsiz kaldı. Fakat bu noktada hükümet kanadından sosyal devlet anlatışı ile beraber yeni istihdam alanları oluşturmak için teşvikler gelmeye devam ediyor. İşlerinden olan vatandaşlar bir süre daha geçimlerini rahat bir şekilde sağlasınlar diye İŞKUR aracılığı ile işsizlik maaş ödemeleri gelmeye devam ediyor.

İşsizlik maaşları ne kadar oldu?

Çalışan vatandaşların son 4 aylık süreçteki brüt maaşlarının günlük ortalamalarının yüzde 40 oranı ile işsizlik maaşları günlük olarak hesaplanıyor. Aylık olarak ödemeler veriliyor. Kişilerin aldıkları günlük brüt kazançlar ise son 4 aya göre belirleniyor. Bu süreç içerisinde son 4 aylık süreç içerisinde asgari ücret ile geçinmekte olan vatandaşlara 1420 TL olarak ödemeler verilirken 4100 TL maaş alan bir vatandaşlar için 1627 TL, 7500 TL ile çalışma hayatına devam eden bir vatandaş için de 2840 TL ek ödemeler veriliyor.

İşsizlik maaşları ne kadar süre verilecek kısmı da en merak edilenler arasında yer alıyor. İşten çıkarılan bir çalışan için ödenecek olan işsizlik maaşlarının ne kadar ödenecek olduğu o kişilerin işsizlik sigortası ödemesi yaptığı güne bağlı olarak değişecek.

Bir vatandaş ne kadar çok işsizlik sigortası ödemesi yaparsa ona göre daha uzun süre maaş alabilir. İşten ayrılmadan önce 600 gün olarak sigortalı olarak çalışan ve gerekli primlerin tamamını ödemiş olan vatandaşlara 6 ay, işten ayrılmadan önce 900 gün olarak sigortalı olarak çalışan ve gerekli primlerin tamamını ödemiş olan vatandaşlara 8 ay ödeme veriliyor. İşten ayrılmadan önce 1080 gün olarak sigortalı olarak çalışan ve gerekli primlerin tamamını ödemiş olan vatandaşlara 10 ay boyunca ödemeler verilecek.

İşsiz kalan vatandaşların ödemeleri alabilmek için belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu noktada vatandaşların işten ayrılması değil de işten çıkarılması gerekiyor. İşten ayrılmadan son dört ay içerisinde sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi, işten kovulan kişilerin işten çıktıkları ilk 30 günlük süreç içerisinde İŞKUR üzerinde ya da e devlet üzerinden başvuru yapması gerekir. Eğer bu süreyi geçerse vatandaşların ödeme almaları söz konusu dahi olmayacaktır. Başvurular anlık olarak e devlet ile rahat bir şekilde yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.