1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. İŞKUR ilk okul mezunu bekçi ve personel alımı yapacak! Hemen internetten başvuru yapabilirsiniz...
İŞKUR ilk okul mezunu bekçi ve personel alımı yapacak! Hemen internetten başvuru yapabilirsiniz...

İŞKUR ilk okul mezunu bekçi ve personel alımı yapacak! Hemen internetten başvuru yapabilirsiniz...

İŞKUR üzerinden belirli iller içerisine alınacak olan bekçi ilan alımları son hızı ile devam ediyor. Adaylardan istenen şartlardan bir tanesi ise en az ilkokul mezunu olması. Vardiyalı bir şekilde çalışma esaslarına uygun olmalarının da şart olduğu biliniyor. Başvuru için gerekli diğer şartlar ve iller ise detaylarda.

A+A-

İŞKUR üzerinden belirli iller içerisine alınacak olan bekçi ilan alımları son hızı ile devam ediyor. Adaylardan istenen şartlardan bir tanesi ise en az ilkokul mezunu olması. Vardiyalı bir şekilde çalışma esaslarına uygun olmalarının da şart olduğu biliniyor. 

Söz konusu olan bekçi iş ilanları üzerinden başvuru yapacak olan vatandaşların en az ilköğretim mezunu olmalarının yanı sıra 25 yaşının üzerinde olmak - sağlık durumunun meslek hayatı için uygun olması - dış görünümlerine özen gösteren ve yüz kızartıcı olarak yer alan suçlardan en ufak birine dahi bulaşmamış olması şartları ile başvurular yapılacak. İŞKUR üzerinden yayınlanmış olan bekçi iş ilanı sırasında  başvuru yapacak olan vatandaşlar için iki farklı seçenek yer alıyor. Bunlardan ilki en yakın olan İŞKUR üzerinden şahsi bir şekilde yüz yüze başvuru yapmak olurken ikincisi de web sitesi üzerinden online bir şekilde başvuruları yerine getirmek olacak.

İŞKUR üzerinden gelen yeni ilan ile beraber bekçilik alımları hakkında tüm detaylar yerini aldı. 2020 bekçi alımları için özel sektör içerisinde farklı iller içerisinde yapılmak üzere en az ilkokul mezunları için geçerli olacak. Ne zaman alımların olacağı ve hangi şartlar ile olacağı da büyük bir merak ile belenen durumlar arasında oluyor.

Bekçi alımları için başvuru ilanları

İŞKUR tarafından yayına alınan bekçi alım ilanları adına hem yüz yüze olan başvurular dikkatleri çekerken hem de web sitesi üzerinden online olarak yerine getirilebilecek olması dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Bekçi alımları için başvurular nasıl yapılacak?

İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapılacak iş başvuruları için İŞKUR şahsi sayfaların açılması, buradan açık iş ilanları kısmına gitmek ve arama butonu kısmına bekçi yazmak gerekir. Burada çıkan ilanların üzerine tıklayarak da anlık olarak  başvurular yapılabilecek.

Bekçi başvuruları için aranan gerekli şartlar

Bekçi alım başvuruları yapabilmek adına vatandaşların İŞKUR üzerinden yayına alınmış ilaları takip etmesi gerekir. Bir yandan da en yakın İŞKUR üzerinden de yapılabilecek. Fakat vatandaşlar eğer İŞKUR üyesi değilse ilk olarak üye olmak gerekir. Burada üye olabilmek adına vatandaşların en az 14 yaşına gelmiş olmaları da gerekir. Ardından hangi il içerisinde alım kapasitesi varsa orada yer alan ilanlara başvuru yapılabilecek ve tamamlanabilecek.

İŞKUR kayıtlar nasıl olacak?

Ülke genelinde her ne kadar işsizlik sorunu oldukça yüksek ve sürekli iş arayan  vatandaşlar yer alsa bile yine de iş bulmak konusunda herkes büyük ölçüde zorluk çekiyor. Bu anlarda İŞKUR içerisine kayıt olan vatandaşlar meslek ve eğitim durumlarına göre uygun olan işleri daha kolay bir şekilde bulma haklarını elde ediyorlar. İŞKUR kayıt işlemleri için illa bürolara gitmek zorunda kalmadan evde internet üzerinden de kayıt işlemleri rahat bir şekilde yerine getirilebilir. Bu anlarda kayıt adımları için;

  • İŞKUR resmi sitesine yani iskur.gov.tr adresine giriş yapmak gerekir.
  • Bunun ardından sitenin en üst sağ kısmında yer alan internet şubesine tıklanmak gerekir.
  • Açılan İŞKUR e- şubesine tıklamak ve burada kayıt sırasında soruların soruları ve istenen bilgileri eksiksiz - doğru bir şekilde doldurmak gerekir.
  • En son iş arayan butonunun hemen altında yer alan üye ol seçeneğine tıklamak yeterli olacaktır.

İŞKUR iş arayan üyelik sayfasına girilecek olduğu anlarda karşıya ilk olarak üyelik sözleşmesi çıkacaktır. Bunu dikkatli okuduktan sonra içinize sindiği an onaylıyorum kısmına onaylama yapmayacaksanız da onaylamıyorum kısmını seçmeniz gerekir. Fakat üyelik sözleşmesini onaylamayan vatandaşlar ileri gidemez, yani İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlayamaz.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.