1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR duyurdu!! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 17 bin TL ödeme yapılıyor!
İŞKUR duyurdu!! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 17 bin TL ödeme yapılıyor!

İŞKUR duyurdu!! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 17 bin TL ödeme yapılıyor!

İş arayan kişilere istihdam sunan İŞKUR tarafından mesleki mevzularda eğitim kursları da veriliyor. İŞKUR'un kurslara katılan kişilere yönelik ödeme gerçekleştirdiği de biliniyor. Peki bu ödemelerde kimler yararlanabiliyor?

A+A-

İş arayan kişilere istihdam sunan İŞKUR tarafından mesleki mevzularda eğitim kursları da veriliyor. İŞKUR'un kurslara katılan kişilere yönelik ödeme gerçekleştirdiği de biliniyor. Peki bu ödemelerde kimler yararlanabiliyor?

İş arayan kişilere istihdam sunan İŞKUR tarafınca mesleki konularda eğitim kursları da veriliyor. Verilen bu kurslara isteğe bağlı sigortalı kişiler, engelli maaşı, dul ve yetim aylığı, toplumsal yardım benzer biçimde yardımcı alan kişiler de katılım gösterebiliyor.

İŞKUR'un kurslara katılan kişilere yönelik ödeme gerçekleştirdiği de biliniyor. Günlük 49,08- 106,34 Türk Lirası içinde katılımcılara ödemeler yapılıyor. Aylık olarak ise 1.276 TL ile 2 bin 764 TL ödeme alma imkanı sunuluyor.

İstihdamın artırılması amacıyla seferber olan İŞKUR, mesleki tahsil kursları vesilesiyle iş sahibi olunmasını da kolay hale getiriyor. 

İŞKUR tarafından düzenlenen kurslara katılım gösteren gençlere hem meslek sahibi olma imkanı hem de bu müddette ödeme alma imkanı sunuluyor. Kurslara katılım gösteren kişiler için günlük 49,08-106,34 Türk Lirası arasında ödeme gerçekleştiriliyor.

ÜNİVERSİTELİYE DE FIRSAT 

Günlük ödeme, en az yüzde 50 istihdam garantisi bulunan kurslarda 65,44 TL benzer biçimde hesaplanırken, bu kurs eğer endüstri alanındaysa ödeme ücreti 106,34 Türk Lirası'na kadar ulaşıyor.

Engelli ve eski hükümlülere ilişik veirlen kurslarda ise günlük ödeme tutarı istihdam garantisiz ise 49,08 TL olurken, istihdam garantili de meblağ 65,44 TL gibi belirlendi. 

Kurslara katılan kişilere aylık (26 gün üstünden) 1.276 ile 2 bin 764 TL, 160 gün süren kursta dae 7 bin 852 TL ile 17 bin 14 TL içinde ödemeler gerçekleştiriliyor.

Ahaber'de yer alan habere bakılırsa; kurslara katılım gösterenlerin iş kazası ve meslek hastalığı primleriyle Genel Sağlık Sigortası prim giderlerini de İŞKUR karşılıyor. Koşullara sahip olan aleni öğretim ile yükseköğretim öğrencilerine de kurslara katılma imkanı sunuluyor. Ayrıca tarımsal faaliyet gösterenler, sosyal yardım alanlar, isteğe bağlı sigortalı olanlar, dul ve yetim aylığı ile engelli maaşı alan kişiler de mesleki tahsil kurslarına katılıp faydalanabiliyor. 

ARANAN ŞARTLAR 

Kuruma kaydı bulunan işi olmayan olunması,
15 yaşınn doldurulmuş olması,
Mesleğin gereklerine uygun halde belirlenen özel koşulları bulundurmak,
Kurumca aynı meslekte gerçekleştirilen kursun tamamlanmış olması,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanılmış olması,
Emekli olunmamış olması. 

KURS ALANINA GÖRE GÜNLÜK ÖDEMELER: 

En az yüzde 50 iş garantili kurslar Sanayi sektöründe: 106,34 Türk Lirası 
Diğer sektörlerde: 65,44 Türk Lirası  

Engelli ve eski hükümlüler için kurslar istihdam garantisiz: 49,08 Türk Lirası
İstihdam garantili: 65,44 Türk Lirası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.