1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İŞKUR Duyurdu! Başvuru Yapan Herkese Günlük 100 TL Ödeme Yapılacak!
İŞKUR Duyurdu! Başvuru Yapan Herkese Günlük 100 TL Ödeme Yapılacak!

İŞKUR Duyurdu! Başvuru Yapan Herkese Günlük 100 TL Ödeme Yapılacak!

Türkiye İş Kurumu genel müdürlüğü aracılığı ile gelen istihdam arttırılması adımları sırasında iş başı eğitim programları son hızı ile düzenlenmeye devam ediyor. Gerekli programlar içerisine başvuru yapan vatandaşlar için farklı meslek gruplarına göre 100 TL ödemeler devam edecek. Fakat bu program içerisinde başvuru yapacak olan vatandaşlarda belirli şartların aranması da söz konusu oluyor.

A+A-

İŞKUR tarafından belirlenen şartlara da dikkat etmek gerekiyor.

İŞKUR tarafından vatandaşlarda aranan şartlar;

  • Kuruma kayıtlı bir şekilde işsiz olmak
  • 15 yaşını doldurmuş ve üzerinde olmak
  • İşveren vatandaşlar ile birinci ya da ikinci dereceden akraban olmamak
  • İşverenler ile kan hısımlığı olmaması ya da eşinin olmaması
  • Vatandaşların emekli olmaması
  • Program daha başlamadan önceki olan 3 aylık süreç içerisinde programda yer almak adına başvuru yapmak ve daha önceden iş veren kişinin yanında çalışan olmamak
  • Program başlamadan daha önce bir ay kala uzun vadeli bir şekilde sigorta kollarında uzun vadeli prim ödenmemiş olması
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri içerisinde yer almış ve faydalanmış olmak

İş başı eğitim program süreleri ne kadar olacak?

İş başı eğitim süreçleri gün içerisinde en az 5 saat olurken en fazla da 8 saat olabiliyor. Hafta içerisinde en fazla 6 gün eğitimler devam ederken bir haftada 45 saatin üstünde olmayacak şeklinde düzenlemeye gidiyor. Bir yandan da iş başı eğitim programları kapsamı ile beraber bilişim ve imalat sektörü ile beraber iş yeri ve meslekler en fazla 9 aylık ve tehlikeli olan meslekler içerisinde MEB hayat boyu öğrenme modülleri ile beraber daha az olmayacak şekilde ve diğer sektörler ile beraber en az 3 aylık uygulama yapılması gerekecek.

Yapılan ödemeler ne yönde olacak?

Bu yapılan süreçlerin yanı sıra karşılanması söz konusu olan giderler ve yapılacak olan ödemelerin yanı sıra İŞKUR tarafından belirtilen adımlar meydana gelecek.

1. İş arayan statüsü içerisinde yer alan vatandaşlar adına da günlük 89,4 TL ile beraber öğrenciler adına 67,05 TL yanı sıra 44.7 TL zaruri gider ödemesi yapılacak.

2. İşte anne proje kapsamı ile beraber 0 ve 15 yaş arasında çocuk sahibi olan vatandaşlar adına iş kulübü faaliyetleri ile faydalanmaya devam eden ve buna paralel iş başı eğitim programları ile beraber kadınlara yönelik olarak 95 TL zaruri gider ödemeleri yapılacak.

3. Geleceğin meslekleri olarak bilinen meslekler içerisinde düzenlemesi yapılan eğitimler için katılımlara günlük olarak 100 TL zaruri gider ödemeleri de gerekli.

4. İmalat sektörü içerisinde meslekler üzerinde düzenlenecek olan iş başı eğitim programları içerisinde katılacak olan programlar adına bakmak ile yükümlü olan durumlarda 2 ve 5 yaş arasında çocukları olan vatandaşlar için aylık 400 TL bakım destek ödemeleri de gerekiyor.

5. Genel sağlık için geçerli sigorta prim ödemeleri

6. İş kazası ve meslek hayatı ile alakalı olarak sigorta primi ile kurumlar tarafından iş başı eğitim programları süreçleri içerisinde karşılamaları devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.