1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İŞKUR açıkladı: KPSS şartı olmadan 4.500 TL ile personel alınacak!
İŞKUR açıkladı: KPSS şartı olmadan 4.500 TL ile personel alınacak!

İŞKUR açıkladı: KPSS şartı olmadan 4.500 TL ile personel alınacak!

Eylül ayının sonuna gelirken kamu kurum ve özel sektör içerisinde hala alımlar devam ediyor. İŞKUR aracılığı ile alımları yapılacak olan yeni ilanlarda farklı kadrolar ile personel alımları olacağına dair de duyurular geldi. 8 belediye içerisinde alım yapılacak iş ilanları ve başvuruları...

A+A-

Personel alım ilanları ve başvuru tarihler

  • Isparta Büyükkabaca Belediyesi Per. Hiz. Ltd. Şti. 25.09.202
  • Sivas Şarkışla Belediyesi Per. Ltd. Şti. 25.09.2020
  • Bursa İnegöl Belediyesi Per. Hizm. Ltd. Şti. 25.09.2020
  • Tokat Tanoba Belediyesi Pers. Ltd. Şti. 29.09.2020
  • Tokat Tanoba Belediyesi Pers. Ltd. Şti. 29.09.2020
  • Kırklareli Pınarhisar Belediyesi Pers. Ltd. Şti. 24.09.2020
  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. 25.09.2020
  • Çorum Belediyesi Per. Ltd. Şti. 25.09.2020

Belediyelerde işe girmenin yolları nelerdir?

İŞKUR sayesinde belediyeler içerisinde işe girmek adına yerel yönetimin en büyük idari mercisinin olduğuna dikkat etmek gerekir. Bir il ya da ilçe üzerinde yönetim işinin üstlenildiği belediyeler içerisinde bölgelere daha iyi hizmet götürebilmek adına iş kolları üzerinde istihdam edilmeleri, çalıştırılma adımları da önemlidir. Bunlar işçi - sözleşmeli personel - memur olarak üç farklı gruba ayrılır. Belediyeler içerisinde iş hayatına girebilmek adına vatandaşların ağırlıklı bir şekilde sözleşmeli personel alımları olduğuna dikkat etmeleri gerekir.

Belediyeler içerisinde iş hayatına başlamak adına gerekli şartlar nelerdir?

Belediye içerisinde iş hayatına başlamak aslında sanıldığı kadar da kolay olan bir olay değildir. Çünkü kamu kurumu olarak yer alan belediyelerde işçi ve personel alımlarının her biri yasalara uygun bir şekilde belediye meclisleri içerisinde alınan kararlara bağlı bir şekilde devam eder. Her bir birim üzerinde çalışma hayatına devam edecek vatandaşların kazanacak oldukları tüm sosyal hakların yanı sıra ne kadar süre ile çalışma hayatlarına devam edecek oldukları da belirlenir. Senede bir kereye mahsus olarak bir karara bağlanması yapılır. Bu yüzden işçi ve personel alım konusunda gelen ilanlar için zamanında eksiksiz olarak başvuru adımlarının yapılması gerekir.

İŞKUR iş ilanları nasıl incelenir

Çeşitli branşlar üzerinde görevlendirilmek için alınan her sektöre uygun bir şekilde yer alan işler İŞKUR sistemi üzerinde yer alıyor. Bu anlarda vatandaşların İŞKUR resmi sayfasına girmesi ve düzenli olarak sistemde aktif kalmaları gerekir. Giriş yapılan ekran içerisinde iş ilanlarını incelemek için işveren olduğu ya da iş arayan olduğu şartlarının belirlenmesi de gerekiyor. Pozisyon - nitelik gibi tüm durumlar yazılarak ara sekmesine basılarak gerekli arama işlemleri yapılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum