1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR 18-50 yaş arası 110 bin alım yapılacak! 8.500 TL Maaşla personel alıyor! KPSS şartsız, onlarca kadro...
İŞKUR 18-50 yaş arası 110 bin alım yapılacak! 8.500 TL Maaşla personel alıyor! KPSS şartsız, onlarca kadro...

İŞKUR 18-50 yaş arası 110 bin alım yapılacak! 8.500 TL Maaşla personel alıyor! KPSS şartsız, onlarca kadro...

İŞKUR oldukça iyi maaşlarlarla binlerce personel alacak. 2022 EKim ayı güncel İŞKUR iş ilanları en sık aratılanlar arasında yerini aldı. Peki, İŞKUR güncel iş ilanları neler? İŞKUR başvuru nasıl yapılır? İŞKUR kayıt nasıl yapılır? İşte merak edilenler...

A+A-

İŞKUR oldukça iyi maaşlarlarla binlerce personel alacak. 2022 EKim ayı güncel İŞKUR iş ilanları en sık aratılanlar arasında yerini aldı. Peki, İŞKUR güncel iş ilanları neler? İŞKUR başvuru nasıl yapılır? İŞKUR kayıt nasıl yapılır? İşte merak edilenler..

İŞKUR KAYDI NASIL YAPILIR?

TC kimlik numaranızı gösteren bir belge ile Kurum birimlerine şahsen başvurabilir ya da www.iskur.gov.tr üzerinden internet aracılığı ile iş arayan kaydınızı "üye ol" bağlantısına tıklayarak veya "kısayollar" bölümünden "sistem / iş arayan üyeliği" bağlantısına tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Üyelik sırasında, TC Kimlik numaranızı bilmiyorsanız, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) sitesinden (üyelik ekranındaki bağlantıyı takip ederek) bulabilirsiniz. Girmiş olduğunuz kimlik bilgileri kimlik paylaşım sisteminde doğrulanacaktır. Cep telefonu, elektronik posta adresi gibi iletişim bilgilerinizi ve belirlediğiniz şifreyi girerek kullanıcı kaydınızı tamamlamış olursunuz ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

Öncelikle kaydınızı yaparken tercih etmiş olduğunuz e-mail adresi veya cep telefonu numaranızın doğruluğundan emin olmalısınız. Bu bilgilerin doğru olduğundan emin iseniz en yakın İŞKUR birimi ile şahsen veya telefonla bağlantı kurarak onay numaranızı alabilir ve "hesap etkinleştirme" işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Kamu haklarından yasaklanmamış olmak
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunmamak

Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlardan dolayı hükümleri bulunmamak.

IŞKUR'DAN İŞE GİRENLER İŞTEN ÇIKARILIR MI?

İşbaşı Eğitim Programı içerisinde istihdam edilen çalışanlar programın süresi dolmadan ve herhangi bir mazeret göstermeksizin işten ayrılamazlar. Mazeretsiz olarak iş akitlerini sonlandıran, diğer bir deyişle istifa eden çalışanlar için çeşitli yaptırımlar uygulanmaktadır.

E DEVLET ÜZERİNDEN İŞKUR İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR'a TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Giriş işleminin ardından karşınıza profil bölümü açılacak. 'İş Arayan' olarak giriş yaptığınız zaman 'İş İlanları' ve 'Bana Uygun İşler' seçenekleri karşınıza çıkacak. Bu butonlara basarak detaylı bir şekilde iş arayabilirsiniz

IŞKUR'A İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILIR MI?

Hizmetlerimizden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. İşveren olarak İŞKUR sistemini internet üzerinden kullanabilmek için işveren yada işveren temsilcisi adına sistem üyeliği yapılması gerekmektedir. Sistem üyeliğinden sonra işveren kaydı yapılabilir.

TELEFONDAN İŞKUR BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Alo 170 üzerinden İŞKUR birimine şahsen müracaat ederek yapılır.

İŞKUR İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1- 3 adet vesikalık fotoğraf.
2- İkametgah İlmuhaberi (e- devlet)
3- Kimlik fotokopisi
4- Sağlık raporu ( Aile Hekimliğinden olabilir)
5- Adli sicil raporu (e- devlet)
6- Aile durum belgesi.
7- IBAN numarası (herhangi bir banka olabilir)

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMINDA YAŞ SINIRI VAR MI?

18 yaşını tamamlamış olmak, Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.