1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İşçileri sevindiren karar! Devletten aylık 1752 TL ek ödeme
İşçileri sevindiren karar! Devletten aylık 1752 TL ek ödeme

İşçileri sevindiren karar! Devletten aylık 1752 TL ek ödeme

Binlerce işçi için şuan ödenmesi planlanan aylık 1752 TL tutar dikkatleri çekiyor.

A+A-

Korona virüs salgını her geçen gün tehditlerini biraz daha arttırarak devam ediyor. Eğer gerekli önlemler alınmazsa kısa süre içerisinde ülkede yaygınlık gösterebilir ve bu durum binlerce kişinin hayatına neden olabilir. Ülkemiz genelinde okulların, AVM lerin kapatılması ya da birçok yapının işlemlerini durdurması söz konusu oldu. Bu durum karşısında maalesef ki olumsuz etkilenmeler de devam ediyor.

Çalışanlar Tedirgin

Korona virüs nedeni ile birçok işletme kepenk kapatmak zorunda kaldı. İşe gitmek zorunda kalanlar ise, bir hayli tedirgin. Korona salgınının Türkiye’ye gelmesi ve ardından ölümlerin yaşanması da; on  binlerce kişinin işsiz kalmasına neden oldu.

Kısa Çalışma Ödeneği olarak devreye alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı isimli paket; iş dünyasında korona virüsü salgınının olumsuz etkilerini bir nebze de olsa azaltacak.

İşverenlerin İŞKUR’a Başvuru Yapması Gerek

İşverenler Kısa Çalışma Uygulaması için, kriz ve ekonomik sorunlar nedeni ile çalışma süresinin azaldığı ya da durduğu yönünde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapmalılar. Yapılan kısa çalışma talebinin ardından eğer şartlar sağlanıyorsa, müfettişler tarafından yapılan incelemelerin neticesinde, belirlenen tutarlar ayın belirli dönemlerinde banka hesaplarına yatırılacak.

Ödemeler Her Ayın 5’inde Yatırılacak

PTT aracılığı ile yapılacak olan ödemeler, her ayın 5’inde düzenli olarak hesaplara yatırılacak. On binlerce işçiye yatırılması düşünülen Kısa Çalışma Ödeneği konusunda yetkili kurum, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığ olacak.

İşçilere Kısa Süreli Korona Virüs Desteği Verilecek

Salgın kaynaklı olarak yer alan binlerce çalışan kişinin evlerine kapanmak zorunda kalması ve bunun ardından ortaya çıkan işsiz kalma durumları dikkatleri çekiyor. Bu noktada işçileri maaş alamama tedirginliğinin sarması herkesin olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Bu tedirginliklerin son bulmasına yardımcı olacak Korona virüsle mücadele için yapılan toplantıda karar alındı. Bu alınan karar doğrultusu içerisinde bölgesel kriz ya da zorlayıcı sebeplerden ötürü olarak çalışma süreleri azalan ya da faaliyetleri tamamen son bulan işletmeler oldu. Bu işletmeler içerisinde yer alan kişiler için Kısa Çalışma Ödeneği devreye sokuldu.

Binlerce işçi için şuan ödenmesi planlanan aylık 1752 TL tutar dikkatleri çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum