1. HABERLER

  2. SSK

  3. İşçi, memur, SGK ve Bağkurlu vatandaşlar için beklenen müjdeli haber: Dilekçe veren herkes anında 1000’lerce TL ödeme alacak…
İşçi, memur, SGK ve Bağkurlu vatandaşlar için beklenen müjdeli haber: Dilekçe veren herkes anında 1000’lerce TL ödeme alacak…

İşçi, memur, SGK ve Bağkurlu vatandaşlar için beklenen müjdeli haber: Dilekçe veren herkes anında 1000’lerce TL ödeme alacak…

Ülkemizde çalışma hayatına devam eden herkes bir an önce emekli olmak istiyor. Bunun için SGK kapsamında aranan şartları aynı anda yerine getirmeleri gerekiyor. Yaş, sigortalı çalışma ve prim gün ödeme şartlarını yerine getiren herkes SGK üzerinden başvurularını yaparak emekli olmak için hak kazanabilecekler. Aynı anda üç şartı da yerine getiren vatandaşlar emekli olmak için hak kazanabilecekler.

A+A-

Ülkemizde çalışma hayatına devam eden herkes bir an önce emekli olmak istiyor. Bunun için SGK kapsamında aranan şartları aynı anda yerine getirmeleri gerekiyor. Yaş, sigortalı çalışma ve prim gün ödeme şartlarını yerine getiren herkes SGK üzerinden başvurularını yaparak emekli olmak için hak kazanabilecekler. Aynı anda üç şartı da yerine getiren vatandaşlar emekli olmak için hak kazanabilecekler. Fakat bazı durumlardan dolayı belirli şartları tamamlamayan ya da tamamlamak için şansları bulunmayan vatandaşlar SGK üzerinden başvuru yaparak toplu bir şekilde paralarını alabilecekler. Toplu para ödemesi uygulamasının yerine gelmesi için vatandaşların aranan şartları yerine getirmesi de gerekiyor. İlk şart olarak da vatandaşların her ne olursa olsun emekli olmak için hak kazanamıyor olması olarak ön plana çıkmaktadır. Vatandaşlar bulundukları iller içerisinde sosyal emniyet merkezlerine ya da il sosyal emniyet müdürlüklerine dilekçe ile anlık olarak başvuru yapabileceklerdir.

SGK tarafından toplu para iadelerigelmeye devam ediyor. Toplu ödeme süreçlerinden müracaat eden ve şartları yerine getiren herkes yararlanma hakkına sahip olacak. Toplu para ödeme uygulama süreçlerinin meydana gelmesi için vatandaşların da aranan şartları aynı anda yerine getirebiliyor olması öncelik olacaktır. Bu ödemeleri almak için kişilerin üç şarttan bir tanesini  yerine getirmek için imkanlarının bulunmuyor olmasından ötürü emekli olamıyor olmasıdır. SGK tarafından yapılan toplu para iadesi ile vatandaşlar belirli bir süre sonra emekli olabileceklerini düşünseler bile emekli olacak kadar hayatları el vermiyor. Çalıştıkları süre de devre vaktine girdiği zaman SGK prim ödemelerinde bulunuyor. Primler ise işverenler kanadından sunuluyor.

Şartlar belli oldu…

SGK kanadından gelen toplu para iadesi yerine gelmesi için vatandaşların bir süre sigortalı olarak çalışması ve ne zaman emekli olabileceklerini araştırıyor olsalar bile emekli olmak için durumlarının el vermiyor olması gerekir. Çalıştıkları dönemler içerisinde SGK prim ödemeleri devam ediyor ve prim ödemeleri de işverenler aracılığı ile yapılıyor.

Çalışma hayatına devam eden vatandaşların emekli olmak için hak kazanamamaları durumunda bu güne kadar yapılan prim ödemeleri de SGK kanadından vatandaşlara yeniden iade ediliyor. Bir yandan işçi bir yandan da işveren prim ödemeleri SGK kanadından toplu bir şekilde vatandaşlara geri ödeniyor. Bunun için yazılı bir şekilde başvuru süreçlerinin de yerine getirilmesi gerekiyor. Hazırlanan dilekçe ile beraber SGK il müdürlüklerine ya da ilçe müdürlüklerine başvuru adımlarının yapılması gerekir.

Geçerli olan tarihlere de dikkat etmek gerekir. 4A ile sigortalı olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşlar 2008 yılından daha önce çalışma durumlarına göre hem işçi hem de işveren prim ödemeleri meydana geliyor. 2008 yılından daha sonra durumlarda ise sadece işçi prim ödemeleri veriliyor. Memurlar için de kesenek iadesi olarak isimler veriliyor. Bağkurlu vatandaşlar için en ufak tarih ayrımı yer almıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.