1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İş Kurmak İsteyenlere Devlet Desteği Geldi! İşi Siz Kurun, Devlet Ödesin! Devlet Destekli Ne İş Yapabilirim?
İş Kurmak İsteyenlere Devlet Desteği Geldi! İşi Siz Kurun, Devlet Ödesin! Devlet Destekli Ne İş Yapabilirim?

İş Kurmak İsteyenlere Devlet Desteği Geldi! İşi Siz Kurun, Devlet Ödesin! Devlet Destekli Ne İş Yapabilirim?

Devlet çeşitli sektörlerde, iş kurmak isteyen, ticaretle ilgilenen, girişimcilik kafasına sahip birçok vatandaşa, ekonomiyi ve yerli üretimi destekleyerek dışa bağımlılığı azaltmak adına destekleme ve teşvik kredileri vermektedir.

A+A-

KOSGEB yeni iş projeleri ile başvuran girişimcilere sağladığı krediler dönem dönem verilmektedir. 50 bin TL’ye kadar hibe kredi imkânı sunarken 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkânı sağlamaktadır. Bu desteklerden faydalanmak isteyen girişimcilerin uyması gereken belli başlı şartlar bulunmaktadır. Gerekli şartlara uyan girişimciler devlet desteği alarak kendi işlerinin sahibi olabilmektedir.

Devlet Destekli Kredilerden Yaralanma Şartları

Devletin destekli kredilerden yararlanmak isteyen girişimcilerin taşıması gereken koşullar şunlardır:

  • 18 yaşını doldurmak
  • Girişim sertifikasına sahip olmak
  • İş planı olması
  • Kayıt işlemleri

Bu şartları tamamladıktan sonra devlet destekli kredilerden yararlanabilmektedir. Ayrıca 32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi girişimcilik sertifikasınız yoksa halk eğitim merkezleri girişimcilik kurslarına katılarak kısa bir süreliğine bu sertifikaya sahip olunabilmektedir.

Devlet Destekli Projeler

Birçok girişimcinin arkasında olduğunu belirten KOSGEB birçok iş imkânı sunmaktadır. Devlet destekli işler şunlardır:

  • Çamaşır hane işletmesi
  • Kuru temizleme işi
  • Doğal cilt bakım ürünleri
  • Bayilik açmak
  • Cafe açmak
  • Solucan gübresi satmak

 

Çamaşırhane İşletmesi Açmak

Öğrencilerin en büyük sorun yaşadığı konulardan biri olan çamaşır yıkamak ve yıkatacak yer aramaktır. Bu açıdan öğrencilerin yoğun olduğu şehirlerde çamaşırhane işletmesi açmak diğer bölgelerde açmaktan daha verimli olacaktır. Açılan işletme hem çamaşır yıkama hem de ütü yapma hizmeti verip zamanında teslimi yaparsa başarılı olacaktır.

Kuru Temizleme İşi Yapmak

Kuru temizleme işi çamaşırhane işletmesi ile zaman zaman aynı görülse de ikisi farklı dallardır. Kuru temizleme işini yapacak olan girişimcilerin büyük şehirlerde ve memurların yoğun olduğu şehirlerde bu işi yapması başarı seviyesini yükseltmektedir. Kuru temizleme işinde en çok verilen ürünler takım elbise, kaban, ceket, gelinlik, abiye, yatak örtüsü gibi ürünlerdir. Ayrıca diğer sektörler gibi bu sektörde de başarılı olmadaki noktalardan biri zamanında teslimdir.

 

 

Doğal Bakım Ürünleri Dükkânı Açmak

Pek çok güzellik merkezi işleten işletmeler ile anlaşmalar sağlandığı zaman bu iş ilerleme göstermektedir. Doğal bakım ürünleri dükkanları; güzellik merkezi, berberler, kuaförler, ev hanımları, genç kızlar, çalışan ve emekli hanımların ilgisini çekmektedir. Ürünlerin kaliteli reklamı yapılarak ürünleri tanıtmak bu işte başarılı olmayı sağlayacaktır.

Bayilik Almak

Bayilik almak, ticarete atılma risk oranını düşürmekte ve başarılı olmayı hızlandırmaktadır. Bu açıdan yeni bir iş hayatına atılmak isteyen kişiler, başarılı olamayacaklarını düşünüyorlarsa bir bayilik alabilir ve kendi işletmesini kurabilir. Bayilik veren birçok firma işletme kuracak kişilerden, isim bedeli ve kardan pay talep etmemektedir. Bu nedenle kurulum süreci kendilerine aittir. Bayilik açacak kişi işin sadece finansal boyutunda bulunmaktadır. Ayrıca franchising hizmetlerinden yararlanılmak isteniyorsa çiğköfte, yiyecek sektörü, marka kıyafet ve ayakkabı satışı, mobilya satışı yapan firmalar ile anlaşma yapılmalıdır.

Cafe Açmak

Gıda sektörüne giren ve cafe açan girişimciler karlı durumda olacaktır. Son zamanlarda en çok kazandıran iş gruplarından bir tanesi de gıda sektörüdür. İlk önce bir konsept belirlenmekte ve buna uygun dekorasyon yapılmaktadır. Gerekli ekipmanlar temin edildikten sonra resmî kurumlardan izin alınarak faaliyete başlanmaktadır. Ayrıca cafe kurulumu için gerekli aşamalar ile detaylıca uğraşmamak için bayilik veren firmalar ile anlaşma yapılabilmektedir. Öğrencilerin ve gençlerin fazla olduğu bölgelerde cafe açmak hızlı bir ilerlemeye ve başarılı olmaya neden olacaktır.

Solucan Gübresi Satmak

Son zamanların önde gelen işlerinden biri de solucan gübresi satmaktır. Fazla yatırım yapmaya gerek olmayan solucan gübresi üretimi, yüksek kazançlar elde etmeye sebep olmaktadır. 50 bin adet solucan üretimi ile başlandığında yıl sonunda en az 800 bin adet solucan elde edilmektedir. Üretimi yapılan gübreler, organik üretim yapmak isteyen tarımla ilgilenenler ve çiftçiler için önem arz etmektedir.

Devlet destekli ne iş yapabilirim diye düşünen kişiler yukarıda belirtilen iş kollarını hayata geçirebilirler. Birçok kurum ve kuruluş tarafından sağlanan finansmanlar iş kurabilmelerini kolaylaştıracaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.