1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İş Bulma Sürecinde 9 Ay SGK-SSK Sigortası! 2.336 TL Aylık Maaş İmkânı! Başvuru İçin Gerekenler Ne?
İş Bulma Sürecinde 9 Ay SGK-SSK Sigortası! 2.336 TL Aylık Maaş İmkânı! Başvuru İçin Gerekenler Ne?

İş Bulma Sürecinde 9 Ay SGK-SSK Sigortası! 2.336 TL Aylık Maaş İmkânı! Başvuru İçin Gerekenler Ne?

İŞKUR 177 gün boyunca istihdam edilecek personel alımı gerçekleştiriyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde TYP kapsamında istihdam edecek adaylar için personel alımını başlattı. İŞKUR vatandaşlara gülümseten haberler yayımlamaya devam ediyor.

A+A-

İş bulmak isteyen, iş arayan herkese neredeyse 2400 TL maaş artı sigorta…İŞKUR toplum faydası için programlar uygulaması ve online katılımlar ile herkesin katılabileceği bir uygulama sağlıyor. İŞKUR’a kayıt olduktan sonra üyelik sözleşmesini onaylayarak İŞKUR üyeliğinizi tamamlayabilirsiniz. Başvurunuz tamamlandıktan sonra 9 ay boyunca aralıksız bir şekilde 2400 TL’ye yakın bir maaş ve sigorta hizmetinden faydalanabilecek.

İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İşsizlik maaşının ne kadar olacağı kişinin işsizin hizmet akdinin feshedilmesi ile daha önceki dört aylık geliri üzerinden hesap edilir. Bu olaya göre işsizlik maaşı brüt kazancın %40’ı kadar hesaplanır. Verilen işsizlik maaşı asgari ücretin %80’inini geçemez.

  1. Son 4 ay asgari ücret ile çalışan kişi: 1.168,27 TL.
  2. Son 4 ay 3.500   TL ile çalışan kişi: 1.389,37 TL

İŞKUR TYP Personel Alımı Adayları Nasıl Seçilecek?

İŞKUR başvuru ilanlarına online olarak ya da 170 iletişim hattı üzerinden başvuru yapabilmek mümkün. Adaylar arasında seçim yapılırken dikkat edilecek belirli noktalar var. Bu noktalar:

  1. Liste
  2. Noter kurası
  3. Yüzde %80’i noter kurası ile seçilirken %20’si listeden alınacak.

İŞKUR Çevre Temizlik Görevlisi Çalışma Saatleri

İŞKUR çevre temizlik görevlisi personellerini günlük 7,5 saat çalıştıracak. TYP programı kapsamında istihdam edecek olan adaylar 177 gün boyunca günlük sadece 7.5 saat çalışacak.

İŞKUR Profili Nasıl Oluşturulur?

İŞKUR profil oluşturma için belirli başlı kurallar vardır. İŞKUR üyeliğini var ise online olarak başvuruda bulunabilir ya da İŞKUR destek hattı ile iletişime geçerek başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR üyeliğiniz yok ise eğer ilk işiniz size en yakın İŞKUR şubesine giderek üyelik oluşturmak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.