1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. İş bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası..! 20 Bin TL'ye kadar tüm borçları erteleyin! İşte kredi paketleri
İş bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası..! 20 Bin TL'ye kadar tüm borçları erteleyin! İşte kredi paketleri

İş bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası..! 20 Bin TL'ye kadar tüm borçları erteleyin! İşte kredi paketleri

İş bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası..! 20 Bin TL'ye kadar tüm borçları erteleyin! İşte kredi paketlerVirüsün tüm Dünyayı ekonomi yönden sarsmasıyla Türkiye'de kamu bankaları başta olmak üzere pek çok banka müşterileri için destek paketlerini açıkladı.

A+A-

Ekonominin yavaşlaması ile esnaf ve bir çok işletmecilerin iş yerlerini kapatma durumunda kalıp zor bir süreçten geçtiler.

Bu durum da ise bankalardan da bireysel ve ticari müşterilerine olma üzerine kredi borç erteleme gibi birçok destek paketleri veriliyor.. Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

Yaşadığımız pandemi sürecinde yaralarımızı sarma adına başta hükümet olmak üzere ekonomi paketini açıklayarak 100 milyar TL’ lik meblağın ayrıldığını duyurmuştu.Ve bu konuda kamu bankalarıda devreye girip bireysel  ve ticari müşterilerine avantajlar sunuluyor.

Vatandaşlar ise kredi borçlarını erteme veya faiz silme işleminin silinip silinmeyeceğini ve kamu bankaların konana virüs  tedbiri altında yol alıyor mu? Soruları merak konusu oldu.Bu haberimizde tüm detayları hazırladık.

Ziraat Bankası Kredi Erteleme Müjdesi

Kamu bankalarından olan ziraat Bankası, 31.03.2020 tarihi itibariyle bireysel ve ticari müşterilerinin talepleri üzerine, ödenmesi gereken dönem sonu taksit, faiz ve anapara ödemelerinin erteleneceğini söyledi.

Pandemi nedeniyle nakit akışı bozulan müşteriler, mevcut kredi borçlarını 6 ay boyunca ödenmeyecek! Dönemsel sektörlerden olan truzim de ise bu süre 12 ay olacak. 

Firma müşterilerinin personel maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden yapılan ödemelerde 2020 Şubat ayı itibariyle mevcut istihdamlarını azaltmamak, işçilerini işten çıkarmamak ve istihdama devam şartıyla önümüzdeki 3 aylık süreçte  personel maaş gideri kadar ilaveten limit takviye ederek imkanları kolaylaştırıyor.

Vakıfbank'tan Kredi Erteleme

Vakıfbank da ise destek paketinde kredi vadelerin ertelenmesi ve mevcut  kredilerinin tekrardan yapılandırılmasında katkı sağladı.

Vakıfbank'ın açıkladığı destek paketlerine göre;

  1. Vakıfbank 31 Mart 2020 devre sonu faizleri de dahil olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadar tüm kredi taksit ve ödemelerde esneklik sağlayacağını duyurdu.
  2. İşletmelerin  istihdam kapasitelerinin desteklenmesi adına 3 aylık maaş giderleri tutarında uzun vadeli kredi kullandırılması hususunda destek  verdi.
  3. Turizm,  sektöründe ise koronavirüs salgınınından en çok etkilenen toplu taşıma vb.  12 aylık ödemesiz dönemli krediler sunacak.
  4. Şirketlerin ve SGK prim ödemelerini kolay halledebilmesi adına nakit limit  artırılması, bu limitler üzerinden yapılan ödemelerde üç ay ödemesiz, on iki ay taksit imkanı sunulması.

Halkbank Koronavirüs Destek Kredi Paketi

Halkbank tarafından  destek paketinde ise "31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler,  ödemelerini erteleyebilecek. Sanat ve Esnafların bu süreçte yaşadıkları ekonomi olumsuzluklar nedeni ile destek olmak amacıyla talepleri doğrultusunda aktif olan kredilerin Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek" açıklaması yapıldı.

Halkbank, nakit konusunda sıkıntı yaşayan müşterilerine 6 ay ödemesiz, 12 aya kadar taksit imkanları sunacak. Ayrıca ödemesiz dönem turizm vb. dönemsellik arz eden sektörler için 12 aya kadar çıkmış olacak.

Türkiye İş Bankası Destek Paketi

Kamu bankaları gibi özel bankalardan da Koronavirüs salgınıyla ilgili ekonomiye destek paketleri duyuruldu.  Türkiye İş Bankası'nın açıkladığı destek paketine göre:

  • 30 Nisan'a kadar anapara - faiz - taksit ödemesi bulunan İş bankası müşterilerinin ödemeleri, ekstra bir koşul aranmaksızın 30 Haziran 2020 tarihine kadar ertelendi. 
  • Covid 19  nedeniyle olumsuz etkilenen turizm, AVM, parekende vs. sektörleri başta olmak üzere, her sektörde ödemesiz dönem desteği sağlanmaktadır.
  • Alınan Maaş sözleşmeli  olsun veya olmasın Banka müşterilerinin önümüzdeki üç aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ilave limit  tahsis edip ödenmesine katkı sağlanmış olacak.
  • İhtiyac duyulması halinde tüm  sağlık ve gıda alışverişlerde  kredi kartı limitlerinde artırıma gidilecek. POS ve ÖKC ücretleri 3 ay boyunca tehir edilecek.

Yapı Kredi Bankası Koronavirüs Destekleri

Yapıkredi bankası da diğer bankalar gibi koronavirüsle mücadelede ekonomik destek paketini duyurdu. Yapıkredi bünyesindeki Bireysel ve tüzel müşterilerin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri, talep edilmesi halinde, mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar ötelenecek. Diğer taraftan Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve ATM’lerden yapılacak EFT/havale ve kartsız para yatırma/çekme işlemlerinden 1 ay boyunca ücret alınmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.