1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. iPhone Cihazlarda Artık Facebook Kullanılamayacak!
iPhone Cihazlarda Artık Facebook Kullanılamayacak!

iPhone Cihazlarda Artık Facebook Kullanılamayacak!

Kullanıcı sayısı yüksek olan uygulama geliştiricileri, seviyesi düşük akıllı telefonlarda uygulamaların sorunsuz bir şekilde çalışmaları için ‘Lite’ sürümleri yayınlıyorlar. Facebok’ta ‘Facebook Lite’ sürümünü yayınladı fakat bu özellik iOs cihazlarda desteğini kaybetti. Facebook Lite kullanıcıları bu uygulamaya giriş yapmaya çalıştıklarında özel bir mesaj alıyorlar.

A+A-

Özellikle eski telefon kullanıcıları tarafından talep gören Facebook Lite uygulaması, uygulamanın daha az özelliklerini barındırıyor ve daha temel seviyede olduğu için telefonları yormuyor. Fakat uygulama geliştiricileri devlerinden biri olan Facebook, Facebook Lite uygulamasına İos cihazlarda verdiği desteği durdurdu.

Brezilya’daki bazı Facebook Lite kullanıcıları uygulamaya giriş yapmak istediklerinde bir uyarı mesajı aldılar ve bunu yetkililer ile paylaştılar. Yapılan dönüşlere göre Facebook Lite uygulamasının İos cihazlarda durdurulduğunu öğrendiler.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Facebook sözcüsü,’ az sayıda kullanım ve uygulamalarımızdaki deneyimi geliştirmek için yaptığımız iyileştirmeler nedeni ile artık İos cihazlarda Facebook Lite2ı desteklemeyeceğiz’ dedi.

Facebook 2017 yılında yaptığı açıklamaya göre Android sürümü için 1 milyardan çok,  Facebook Lite için ise 200 milyondan fazla kullanıcı olduğunu açıklamıştı. Gelişen teknolojilere ayak uyduran kullanıcılar, Android cihazlara yönelerek Facebook Lite yerine direkt Facebook uygulamasını kullanmaya başladılar. Bu neden ile Facebook Lite kullanıcı sayısında hayli azalma meydana geldiğinden şirket, destek vermeyi kesmiş olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.