1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. IOS’tan yeni güncelleme: Arabalar için muhteşem özellik eklendi…!
IOS’tan yeni güncelleme: Arabalar için muhteşem özellik eklendi…!

IOS’tan yeni güncelleme: Arabalar için muhteşem özellik eklendi…!

iOS Iphone kullanıcıları için yeni güncelleme yayınladı. Hata düzenlemeleri içeren iOS 13.6 güncellemesi piyasaya sürüldü. iOS 14’ten önceki son güncelleme olması muhtemel iOS kapsamında neler var? Güncelleme hangi hataları düzeltiyor? Güncellemeyle gelen yeni özellikler nelerdir?  Detaylar haberimizde.

A+A-

iOS Iphone kullanıcıları için yeni güncelleme yayınladı. Hata düzenlemeleri içeren iOS 13.6 güncellemesi piyasaya sürüldü. iOS 14’ten önceki son güncelleme olması muhtemel iOS kapsamında neler var? Güncelleme hangi hataları düzeltiyor? Güncellemeyle gelen yeni özellikler nelerdir?  

Apple yakın zamanda iOS 14 güncellemesinin tanıtımını yapmıştı. WWDC 2020 etkinliğinde yapılan tanıtımda güncellemenin kapsamında Iphone ve Apple Watch’ların araba anahtarı olarak kullanılmasını sağlayacak CarKey özelliği olacağı açıklanmıştı. CarKey çalışmaları oldukça hızlı ilerlediğinden kullanıcıların bu özelliği kullanmak için iOS 14 güncellemesini beklemeleri geremedi. CarKey özelliği yayınlanan iOS 13.6 güncellemesi ile birlikte Iphone veya Apple Watch sahibi olanların kullanımına sunuldu.

CarKey uygulaması Apple ile BMW’nin yaptığı bir anlaşma sayesinde mümkün olmuştu. Bu özellik şu anlık sadece 2021 BMW 5 serisi araçlarda kullanılabiliyor olacak. Önümüzdeki yıl ise özelliğin tüm seride kullanılabiliyor olması bekleniyor. Farklı model BMW araçlarıyla ile ise uyumlu olmayacak.

iOS 13.6 altı kapsamında Apple Sağlık uygulaması da yeni özelliklere sahip oldu. Döngü izleme ve belirtiler özelliği eklendi. Belirtiler özelliği EKG’den girilen belirtileri de içeriyor. Belirtiler özelliği sayesinde ateş, üşüme, boğa ağrısı, vb. belirtiler takip edilebilecek ve üçüncü parti uygulamalarla paylaşılabilecek.

Bu güncellemeyle kullanıma başlanması beklenen Apple News sesli haber özelliği ise sürümün içinde yer almadı. Bu özelliğin kullanıma sunulması hakkında resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen iOS 14 ile kullanılmaya başlanması bekleniyor.

Her güncellemede olduğu gibi iOS 13.6 güncellemesi ile de iOS diğerişletim sistemlerini de güncelledi. macOS 10.15.6, tvOS 13.4.8, watchOS 6.2.8 güncellemeleri de iOS 13.6 yayınlandığından beri indirilebilir durumda.

Hangi iOS modelleri yeni güncellemeyi alacak?

iOS 13.6’nın piyasaya sunulmasıyla birlikte merak edilen bir diğer soru güncellemenin Iphone’un hangi modelleri tarafından alınacağı. Güncelleme yayınlanmadan önce verilen listede güncellemeyi alacak olarak verilen modeller işte bunlar: iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7,  iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.