1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. İntibak zammında son dakika: 5 Milyon emekliyi ilgilendiren karar açıklandı! 2021 yılında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak… 355 TL ek ödemeler ne zaman başlıyor?
İntibak zammında son dakika: 5 Milyon emekliyi ilgilendiren karar açıklandı! 2021 yılında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak… 355 TL ek ödemeler ne zaman başlıyor?

İntibak zammında son dakika: 5 Milyon emekliyi ilgilendiren karar açıklandı! 2021 yılında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak… 355 TL ek ödemeler ne zaman başlıyor?

2021 yılı için emekli vatandaşlar adeta gün sayıyor. Ocak ayında maaşlarına alacak zamlara ek bir de intibak düzenlemesinin yer alması daha da çok heyecanın artmasına neden oluyor.

A+A-

2000 yılından daha önce emekli olmak için hak kazanan vatandaşlara gelen intibak düzenlemelerinin bir an önce 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için gelmesi de bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen açıklamalara göre 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için intibak düzenlemeleri üzerinde çalışmaların devam ettiği, bu çalışmaların 2020 bitmeden tamamlanacağı açıklanmıştı.

Emekliler için intibak düzenlemesi ile ilgili son dakika haberleri merakla bekleniyor. 2000 yılından daha sonra emekli olmaya hak kazanan vatandaşlar için düzenlemeler gelecek mi diye araştırılırken eğer gelirse ne kadar artış olacağı araştırılmaya devam ediliyor.

İntibak zammında son dakika…

2000 yılı ve daha sonrasında emekli olmaya hak kazanan vatandaşlar için beklenen intibak düzenlemesi hakkında hala resmi bir açıklama gelmedi. Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında Memur – Sen konuyu gündeme getirdi.

KPDK toplantıları sırasında ele alınarak durumun karara bağlanmasının ardından eğer istenen durum hayata geçerse aynı unvan ile kadrolarda emekli olanlar için kurum kaynaklı olarak meydana gelen maaş farkları ortadan kalkacak. Ek ödemeler ile düşük maaş alanların farkları ortadan kaldırılmış olacak. Eğer beklenen düzenleme gelirse de maaşlarda en az 50 en fazla da 355 TL fark yansıtılacak.

İntibak düzenlemesi

2000 senesinden daha önce emekli olan vatandaşlara gelen intibak düzenlemeleri bir an önce 2000 senesinden sonra emekli olanlar için gelsin diye de bekleniyor. Tabi ki bu kapsamda 2008 öncesi ve sonrası olarak da kendi arasında ikiye ayrılıyor. SSK, bağkur ve emekli sandığı üyesi olan vatandaşlar tek bir çatı altında toplanması planlanıyor.

İntibak ne zaman gelecek?

İntibak yasası milyonlarca vatandaş tarafından beklenirken maalesef ki hükümet kanadından hala resmi bir açıklama gelmedi. Fakat yıl sonuna kadar tamamlanmış olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.