1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. İntibak yasasında son durum ne? Yasa ile ne kadar artış olacak, kimleri kapsayacak, katkı payı ödemeleri için muafiyet olacak mı?
İntibak yasasında son durum ne? Yasa ile ne kadar artış olacak, kimleri kapsayacak, katkı payı ödemeleri için muafiyet olacak mı?

İntibak yasasında son durum ne? Yasa ile ne kadar artış olacak, kimleri kapsayacak, katkı payı ödemeleri için muafiyet olacak mı?

Emekli vatandaşların gözleri kulakları intibak yasasına çevrildi. Uzun zamandır büyük bir merak ile takip edilen intibak yasası ile ilgili olan düzenlemeler gelmeye devam ediyor. 2000 yılı ve daha sonrasında emekli olmak için hak kazanan vatandaşların maaşlarında meydana gelen zam anlamına gelen intibak yasası için yeni gelişmeler gelmeye başladı. Yaşama geçmesi söz konusu olursa maaşlarda 355 TL

A+A-

Emekli vatandaşların gözleri kulakları intibak yasasına çevrildi. Uzun zamandır büyük bir merak ile takip edilen intibak yasası ile ilgili olan düzenlemeler gelmeye devam ediyor. 2000 yılı ve daha sonrasında emekli olmak için hak kazanan vatandaşların maaşlarında meydana gelen zam anlamına gelen intibak yasası için yeni gelişmeler gelmeye başladı. Yaşama geçmesi söz konusu olursa maaşlarda 355 TL seviyesine kadar artış gözlenecek.

2021 yılı içerisinde uygulamaya geçmesi ön görülen intibak yasaları için hem memur emeklilerinin istekleri hem de memur – sen kanadından hükümete iletilmesi ön plana çıkıyor. Aynı unvan ve kadro ile görevlerinden emekli olmak için hak kazanan vatandaşlar maaşlarının arasında meydana gelen farkların bir an önce giderilmesini bekliyor.

İntibak yasasında son durum…

Uzun zamandır intibak yasası gelsin diye beklenen vatandaşlar aynı prim kazancı ile aynı prim gün sayıları ile 2000 yılından daha önce emekli olmak için hak kazananların 2000 yılından daha sonra emekli olanlara göre daha çok maaş aldıkları biliniyor. Her ne kadar her şeyi eşit olsa bile yıllarından ötürü meydana gelen farkların ortadan kaldırılması talep ediliyor. Eğer konu ile ilgili olarak beklenen düzenlemeler söz konusu olursa 2000 yılından daha sonra emekli olmak için hak kazanan vatandaşların maaşlarında 355 TL seviyesine kadar artış olması ön görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.