1. HABERLER

  2. SSK

  3. İntibak yasası son dakika haberi… Milyonlarca emekli için intibak müjdesi verildi! Maaşlar ne kadar olacak, kimler yararlanacak?
İntibak yasası son dakika haberi… Milyonlarca emekli için intibak müjdesi verildi! Maaşlar ne kadar olacak, kimler yararlanacak?

İntibak yasası son dakika haberi… Milyonlarca emekli için intibak müjdesi verildi! Maaşlar ne kadar olacak, kimler yararlanacak?

SSK ve bağkur intibak zammı ne kadar olacak ve maaşlar ne kadar artacak? İntibak yasası gelecek mi ve çalışmalar sonlandı mı? Vatandaşlar konu hakkında araştırmalarına devam ederken intibak yasası için son durum ne oldu sizler için hazırladık. Son durum hakkında merak edilen tüm detaylar...

A+A-

SSK ve Bağ-Kur intibak zammı ne kadar olacak ve maaşlar ne kadar artacak? İntibak yasası gelecek mi ve çalışmalar sonlandı mı? Vatandaşlar konu hakkında araştırmalarına devam ederken intibak yasası için son durum ne oldu sizler için hazırladık. 

Emekli intibak zammı son durum ne oldu?

2000 yılı ve daha sonrasında emekli olan vatandaşlar adına gelecek intibak düzenlemesinin yasalaştırılarak hayata geçmesi bekleniyor. Toplu sözleşme sıralarında meydana gelen Memur - sen görüşmeleri ile gündeme gelmesi söz konusu oldu. KPDK toplantıları ile beraber ele alınacak olması ile karara bağlanma durumlarında ek ödeme durumlarına gidilecek. Düşük maaşlar üzerinde ilave ödeme farkları kapanacak.

SSK ve bağkur emeklileri adına beklenen durum hayata geçerse maaşlarda değişme meydana gelecek. 2000 yılından daha sonra emekli olan vatandaşların 50 ila 355 TL arasında zam yollarının açıklaması meydana gelecek. 5 milyona yakın emeklini bu durumdan yararlanması beklenecek.

SSK ve bağkurlu olan vatandaşların istedikleri taleplerin hayata geçmesi söz konusu olur ise de maaşlar arasında 50 ve 355 TL arasında gelecek zam TÜED tarafından beklenen intibak yasası ile beraber devam edecek.

İntibak düzenlemesine dair beklenenler

2000 yılından önce ve sonra emekli olanlar diye iki gruba ayrılan durum karşısında maaşlar da  iki farklı gruba ayrılıyor. Bu durum bir de 2008 öncesinde ve sonrasında emekli olanlar arasında farklar meydana geliyor. Tüm yaşanan durumlar arasında farkların ortadan kalkmasını sağlamak adına aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından düzenlemeler ile meydana gelecek. Tek çatı altında ssk, emekli sandığı ve bağkur çatılarının hepsinin tek bir çatıda toplanması sağlanacak.

İntibak yasası düzenlemesi ne zaman gelecek? Talepler hayatı nasıl değiştirecek?

5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren intibak yasası için çalışmalar devam ederken net bir açıklama gelmedi.

  • Taban durumda yer alan emekli aylığı en az 2324 TL olacak.
  • Sağlık üzerinde gelen ek ödeme kalkması ile beraber kesinti söz konusu olmayacak.
  • Ek ödeme oranlarının değişmesi meydana gelirse yüzde dört ya da beş oranları ile değil de sekiz ve on arasında meydana gelecek ve ortalama 255 ya da 382 TL ek ödeme gelecek.
  • İntibak ödeme durumları meydana gelir is eğer 2000 yılı ve daha sonrasında emekli olacak vatandaşlar için 355 TL ek ödeme gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.