1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İnternetten başvuran herkesin anında hesaplarına yatacak! 7200 TL genel sağlık sigortası primleri karşılanacak…
İnternetten başvuran herkesin anında hesaplarına yatacak! 7200 TL genel sağlık sigortası primleri karşılanacak…

İnternetten başvuran herkesin anında hesaplarına yatacak! 7200 TL genel sağlık sigortası primleri karşılanacak…

7200 TL başvuranların anında hesaplarına yatacak. Hükümet kanadından gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman duyurular peş peşe gelmeye başladı. Yaşanan bu zorlu günler içerisinde işsiz kalan vatandaşlar için İŞKUR tarafından destekler hız kesmeden gelmeye devam ediyor.

A+A-

7200 TL başvuranların anında hesaplarına yatacak. Hükümet kanadından gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman duyurular peş peşe gelmeye başladı. Yaşanan bu zorlu günler içerisinde işsiz kalan vatandaşlar için İŞKUR tarafından destekler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. İstihdam fırsatlarının çok sıkıntılı bir şekilde devam ettiği sürelerde en çok olumsuz olarak etkilenen kesimlerin kadınlar olduğu ortaya çıktı.

En çok da anne olduktan sonra birçok kadının çocuklarından ötürü işlerinden ayrılmak zorunda kaldıkları ve yeniden iş bulmanın ne kadar zor olduğu anlatıldı. Bu süreç içerisinde İŞKUR yine vatandaşların yanlarında yer alarak işsiz annelere destek olmak için hem destek vermeye hem de meslek edindirme çalışmalarına girdiğine dair açıklamalarda bulundu. Belirlenen projeler ile beraber iş başı eğitim programları içerisinde imalat sektörü ile bilişim sektörü içerisinde olan iş yeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer alanlarda da en fazla 3 ay olacak şekilde uygulamalar yapılacak.

İŞKUR iş başı eğitim programları içerisinde yer alan vatandaşlar için hem meslek öğretilirken hem de iş edindirme fırsatları sunuluyor. 0 ila 15 yaş arasında çocuğu olan anneler işte anne projesinden diledikleri an yararlanabilecekler. Anneler diledikleri meslek kurslarında yerini alabilecek ve iş başı eğitim programlarında yer aldıkları sürede ek bir ödeme kazanabilecekler. Bu anlarda günde en az 5 en fazla 8 saat olacak şekilde haftada en fazla 6 gün ve haftalık en fazla 45 saat olacak şekilde kurslarda yerini alabilecekler.

İşte anne projesi ile günlük 80 TL ödeme…

İŞKUR aracılığı ile işsiz olan anneler için günlük 80 TL zaruri gider ödemeleri verilecek. Aranan şartları yerine getiren vatandaşlar işte anne projesi ile beraber iş başı eğitim programlarında yer alarak hem meslek edinecek hem de günlük 80 TL ile 7200 TL para kazanma fırsatlarını elde edebilecekler.

Sigorta primleri de dahil edilerek 0 ila 15 yaş arasında çocukları olan kadınlar iş başı eğitim programlarında yer alabilecekler. Aylık olarak 2400 TL ödeme alarak 3 ayda 7200 TL kazanma fırsatlarını elde edebilecekler. . 0 ila 15 yaş arasında çocuğu olan anneler işte anne projesinden diledikleri an yararlanabilecekler.

Anneler diledikleri meslek kurslarında yerini alabilecek ve iş başı eğitim programlarında yer aldıkları sürede ek bir ödeme kazanabilecekler. Bu anlarda günde en az 5 en fazla 8 saat olacak şekilde haftada en fazla 6 gün ve haftalık en fazla 45 saat olacak şekilde kurslarda yerini alabilecekler. Bir yandan 2 ila 5 yaş arasında çocukları olan anneler için aylık 400 TL kreş destek ödemeleri verilecek. Anneler arasında aranan özellikler de belli oldu. Aranan şartlar;

  1. Tc vatandaşı olmak
  2. İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtlı olmak
  3. İşveren vatandaşların bir ya da ikinci derece akrabaları olmamak
  4. SGK kapsamında emekli, malul ya da yaşlılık aylığı almamak
  5. Program başlamasına en az 3 ay kala süre içerisinde aynı iş verenin çalışanı olmamak
  6. Program başlamasına en az 1 ay kala süre içerisinde uzun vadeli sigorta primleri ödenmemiş olmak
  7. İş ve meslek danışmanlık hizmetleri almak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.