1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İnternet Bağlantısında Kullanılan Router Nedir, Ne İşe Yarar?
İnternet Bağlantısında Kullanılan Router Nedir, Ne İşe Yarar?

İnternet Bağlantısında Kullanılan Router Nedir, Ne İşe Yarar?

İnternet teknolojisinin gelişmesiyle, bununla alâkalı olarak pek çok cihaz da üretilmiştir. Bunlardan biri de, yönlendirici olarak da bilinmekte olan Router olmaktadır. Router, pek çok ağ arasında bağlantıyı sağlayan ve ağda bulunan bilgisayarların yönlendirmesini gerçekleştiren bir cihazdır. Bunun haricinde gelen veri paketlerini inceleme, görüntüleme gibi işlemlerle de ilgilenmektedir.

A+A-

Buna karşılık Router, modem ile karıştırılmamalıdır. Modemler, abonesi olunan internet sağlayıcılarından gelen bilgileri işlemekte olan cihazlardır. Router’lar ise tek başına internete girmek için yeterli olmayan cihazlar olup, gönderilmekte olan interneti kullanmaktadır. Bu cihazlar, bilgisayar ya da telefon gibi cihazlarda internet erişimini mümkün kılmaktadır ve yerel ağlar arasında da iletişimi sağlamaktadır.

Bir zamanlar Modem ve Router cihazları ayrı vaziyetteyken, günümüzde bu durumu daha çok kolaylaştırmak için modemler, bir Router şeklinde tasarlanarak, kullanıcılara teslim edilmektedir. Kullanıcılar, özellikle telefon ve bilgisayar gibi cihazlarla ağ arasında bağlantı sağlamak, Wifi sinyal kalitesini arttırmak ve Wifi menzilini yükseltmek gibi nedenlerle kablosuz Router tercih etmektedir.

Router Nedir ve Neden Kullanılmaktadır?

Belirtmiş olduğumuz üzere Router’lar, internet bağlantısını sağlamamakta, bunun aksine mevcut olan interneti kullanmaktadır. Router’lar, herhangi bir ortamda yer alan internetin, farklı cihazlara dağıtılabilmesini mümkün hale getirir.

Router, telefon ve bilgisayar gibi cihazların interneti kullanabilmesi adına kimlik atamaktadır. Router’lar hem kablolu, hem de kablosuz yayın yaparak, cihazların internete girebilmesini sağlamaktadır. Böylece internet servisini kendinize ait cihazlardan kullanmanıza olanak tanımaktadır.

Router, size verilen IP adresini ayrıştırıp, kablolu ya da kablosuz bağlantı sağlayan bilgisayar, telefon gibi cihazlara internete girebilmesi için IP ataması yapar. İnternette, bu kimlik üzerinden kullanılmaktadır. Router, internete bağlanabilmek için zorunlu bir cihazdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.