1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Instagram'da Gizli Hesapları Görme Uygulaması - Instagram Gizli Hesapları Nasıl Görürüm?
Instagram'da Gizli Hesapları Görme Uygulaması - Instagram Gizli Hesapları Nasıl Görürüm?

Instagram'da Gizli Hesapları Görme Uygulaması - Instagram Gizli Hesapları Nasıl Görürüm?

Instagram’da gizli hesapları görebilmek için, bazı programlar da yer almaktadır. Ancak burada, gizli hesapları görmeyi kötü amaçlara yönelik kullanmamanız en önemli durumdur. Bu programları kullanmanızda mevcut olan ve doğacak tüm riskler, sizlere ait olmaktadır.

A+A-

 

Instagram, kendi platformu üzerinde fotoğraf ve video paylaşımına izin veren bir yapıya sahiptir. Buna ek olarak Direct Message özelliği ile tüm bu kullanıcılara kolay bir iletişim imkânı sunmaktadır. Bu nedenle oldukça kullanışlı bir yapıya sahip olan, iletişim araçlarından da bir tanesi hâline gelmektedir. Bu nedenle Instagram, isteyen kullanıcılara hesaplarını gizli hale getirme imkânı sunmaktadır. Bu sayede kişilerin paylaştığı gönderiler, hesapta ekli olmayan kişiler tarafından görülmemektedir. Bir güvenlik önlemi olarak alınan bu seçenek, kişilerin özellikle fotoğraflarının çalınmaması için bir önlem olarak tasarlanmıştır. Hesabı gizli hale getirmek, Instagram’a giriş yapılarak, profil kısmına gelinerek yapılmaktadır. Profile giriş yaptıktan sonra üst kısımda yer alan seçenekler bölümüne gelerek, ilgili alandan hesap gizli hale getirilmektedir.

Instagram, sürekli güncellemeler yaparak, bazı konularda oluşan sorunları gidererek, yeni özellikler de getirmektedir. Bunlardan bir tanesi de, gizli hesaplar konusundadır. Instagram’da bilgisayar üzerinden, masaüstü Instagram uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Burada ilk önce, ilgili Instagram hesabının adı arama kısmında taratılmaktadır. Burada çıkan sonuçta kişiye tıklanmaktadır. Burada, hesabın korumalı olduğunu gösteren işaretler bulunsa da, bir dönem daha fazla göster seçeneği ile tüm paylaşımların görülme imkânı yer almaktaydı.

Ancak Instagram, bu açığı çözmek için yaptığı bir güncellemede durum tamamen kaldırıldı. Böylece gizli hesapları görebilmek için tek yöntem, söz konusu kişiye bir mesaj göndermekle sınırlı kalmaktadır. Burada kişiye attığınız mesajda kim olduğunuzu ve neden takip etmek istediğinizi belirten bir mesaj attığınızda, kişi sizin takip etme isteğinizi kabul edebilecektir.

Hesaplar Neden Gizli Yapılmaktadır?

Instagram kullanıcıları, paylaşım ve profil resimlerinin gizli olmasını, herkesin görmemesini sık sık istemektedir. Bu nedenle hesapları gizli yapmak, hesabı takip etmeyen kişilerin bunlara erişimini engellemektedir.

Instagram Gizli Hesapları Görme Programları

Instagram’da gizli hesapları görebilmek için, yazılan programlar da yer almaktadır. Bu programlar arasında bunlar yer almaktadır.

Lili

Instagram’a yönelik olarak geliştirilen uygulamalardan bir tanesi olan Lili fotoğraf ve video kaydetme, indirilen bu fotoğraf ve videoların listelenmesi, video ve fotoğraflara resim yazı ekleyerek yeniden paylaşma, hikâyeyi yerel depolamaya kaydetme, profil resmini görme ve Instagram kullanıcıların profil resimlerini gösterme gibi konularda yardım sağlamaktadır.

Bunun için ilk önce, uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. Bundan sonra uygulamayı açarak, bir profile girerek, resim üzerine tıklamanız gerekmektedir.

Scout

Bu program beğenileri görme, yorumlara bakma, fotoğrafları HD kalitede kaydetme, Instagram profillerini görebilme gibi konulara yönelik olarak tasarlanmıştır. Bunun için IOS ve Android cihazlarınız için, ayrı ayrı Scout indirmeniz gerekmektedir. Bundan sonra uygulamayı açarak, gizli profil hesabına gelerek, açmanız gerekmektedir.

Ghosty

Gizli profilleri görüntüleme, profili takip eden kişileri gösterme, ilgili profilin takip ettiği kişileri gösterme, fotoğraf ve video indirme, profil fotoğraflarını büyütme gibi konular için yazılmış olan Ghosty, Android ve IOS cihazlar için farklı sürümlere sahiptir. Bu nedenle ayrı ayrı indirilmeleri gerekmektedir.

İndirme işlemi gerçekleştikten sonra, uygulamayı açarak, bir profile gelerek tıklamanız gerekmektedir.

Bahsetmiş olduğumuz üzere Instagram, bu durumu bir güvenlik amacıyla, kişilerin gizlilik ihtiyacına yönelik olarak getirmiştir. Bu nedenle program kullanarak gizli profilleri görmek, bir gizlilik ihlali anlamına gelmektedir. Bu durumda, bazı sonuçlar da doğabilmektedir. Bu söz konusu olduğunda programı cihazlarına kendi isteğiyle indirip, kullanmış kişiler sorumluluk sahibi olmaktadır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.