1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Instagram Karşılıklı Engel Kaldırma 2020 - Instagram'dan Engel Nasıl Kaldırılır?
Instagram Karşılıklı Engel Kaldırma 2020 - Instagram'dan Engel Nasıl Kaldırılır?

Instagram Karşılıklı Engel Kaldırma 2020 - Instagram'dan Engel Nasıl Kaldırılır?

Günümüzde iletişim araçları, teknolojinin de ilerlemiş olmasıyla beraber oldukça gelişmiştir. Bu konuda bir sosyal medya hesabı olarak ortaya çıkmakta olan Instagram, ilk sunulduğu günden bu yana oldukça popüler olan ve sevilen uygulamalardan bir tanesidir.

A+A-

 

 

Instagram yönetimi, koydukları kurallar çerçevesinde bu sosyal medyanın kullanımını herkese sunmaktadır. Herkesin de bildiği üzere Instagram’da pek çok kişi, başka hesaplar tarafından sıklıkla rahatsız edilebilmektedir. Bu nedenle Instagram, sistemin özelliklerine engelleme butonu koyarak, verilen rahatsızlığı kolay bir şekilde sona erdirmeye imkân sağlamaktadır. Yoğun olarak görülmekte olan durumlardan bir diğeriyse karşılıklı engel atılması olmaktadır. Ancak pek çok kişi, sonradan engeli kaldırmak da istemektedir. Bu konuda engel kaldırmak kolay da olsa, karşılıklı yapılan engelleme söz konusuysa bu zor bir durum olarak kendini gösterebilmektedir. Peki, bu durumda ne yapmalıdır?

Instagram Engel Nasıl Atılır?

Eğer Instagram’da bir başka hesap sizi rahatsız ediyorsa, onu engelleyerek rahatlama imkânınız bulunmaktadır. Bunun için engellemek istediğiniz kişinin hesabını açarak, sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayıp, engelle butonuna basmanız, rahat bir nefes alabilmeniz için yeterli olmaktadır. Tüm Instagram kullanıcılarının bu platformdan kolay bir şekilde yararlanmasını ve rahatsızlık duymamasını talep etmekte olan Instagram, bu sayede size kolay bir yönetim de sağlamış olmaktadır.

Instagram Engel Nasıl Kaldırılmaktadır?

Instagram’da yanlışlıkla engellemek ya da sonradan engeli açmak istemek oldukça yaygın bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer bir kişiyi engellemişseniz ve engelini açmak istiyorsanız, bunu ayarlar kısmından kolay bir şekilde yapabilmeniz mümkün olmaktadır. Burada Instagram’ın ayarlar kısmından engellenen kullanıcılar listesine gelerek, tüm engellediğiniz kişileri görebilir, bu engelleri de kaldırabilirsiniz. Bundan sonra engeli kaldırılmış kişiler size istek ve mesaj atabilecek, paylaşımlarınızı görüp, etkileşimde bulunabilecektir.

Instagram’da Karşılıklı Engelleme Nasıl Kaldırılmaktadır?

Instagram’da bazen iki kullanıcı, birbirlerine karşılıklı engel atabilmektedir. Buna karşılık bazı durumlarda engelin ne yapılırsa yapılsın kaldırılamadığı da yoğun şekilde görülmektedir. Eğer karşılıklı engel kaldırma konusunda problemler yaşıyorsanız, bu konu verdiğimiz şu yöntemi kullanmanın size büyük bir faydası dokunacaktır.

Karşılıklı engellemeyi kaldırabilmek için, ortak bir arkadaşınızın mevcut olması gerekmektedir. Bu kişiden, herhangi bir gönderide sizi ya da her ikinizi birden etiketlemesine rica edin. Ardından söz konusu paylaşıma gelerek, fotoğrafın üzerine dokunun. Buradan sonra dokunduğunuz fotoğrafta etiketlenmiş olan herkes görünür hale gelecektir. Burada engelini kaldırmak istediğiniz kişiye dokunarak, işleme devam edin. Böylece dokunulan kişinin profil hesabına gidilerek, kolay bir erişim yapılabilecektir. Ardından ilgili hesapta sağ üst kısımda görülmekte olan üç nokta işaretine tıklayarak, engeli kaldırmanız yeterli olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.