1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. İnanılmaz Müthiş haber verildi! 4A 4B 4C SSK, BAĞ-KUR emeklisinin aylığı 15.000 TL'ye kadar yükseldi!
İnanılmaz Müthiş haber verildi! 4A 4B 4C SSK, BAĞ-KUR emeklisinin aylığı 15.000 TL'ye kadar yükseldi!

İnanılmaz Müthiş haber verildi! 4A 4B 4C SSK, BAĞ-KUR emeklisinin aylığı 15.000 TL'ye kadar yükseldi!

Emekli maaşı zammı son dakika duyurusu geldi. Üç kat artış geliyor. Faizler az önce açıklandı. Yeni güncellenen emekli maaşı tablosu da ortaya çıktı. Refah ikramiyesi, enflasyon farkı ve sabit zam ile 4A, 4B, 4C ve erken emeklilik (EYT) emeklilerinin emekli maaşları rekor seviyeye ulaşacak. İyi haber ise yeni emekli maaşlarının 15.000 TL olması. Milyonlarca emekli bu karara sevinecek.

A+A-

Emekli maaşı zammı son dakika duyurusu geldi. Üç kat artış geliyor. Faizler az önce açıklandı. Yeni güncellenen emekli maaşı tablosu da ortaya çıktı. Refah ikramiyesi, enflasyon farkı ve sabit zam ile 4A, 4B, 4C ve erken emeklilik (EYT) emeklilerinin emekli maaşları rekor seviyeye ulaşacak. İyi haber ise yeni emekli maaşlarının 15.000 TL olması. Milyonlarca emekli bu karara sevinecek. İşte emekli maaşı zammı ile ilgili son gelişmeler ve detaylar...

2023 Temmuz emekli maaşı zammı ile ilgili son gelişmeler merakla bekleniyor. 15 milyon vatandaş maaş zammını yakından takip ediyor. Asgari ücrete ara zam, kamu çalışanları maaş zammı ve son olarak da memur maaş zammı açıklandı. Şimdi emekli maaşı alma zamanı. SGK, BAĞ-KUR ve 4C emeklileri için 3 Temmuz 2023'te açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon oranı çok önemli.

Çünkü maaş artışlarını altı aylık enflasyon belirleyecek. Bununla birlikte, sabit zam ve refah ikramiyesi de büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla milyonlarca emekli 3 Temmuz'u bekliyor. Emekli maaşı zammı ile ilgili yeni son dakika açıklamaları da var. Az önce emekli maaşlarının 15 bin TL'ye çıkacağı açıklandı. Üçlü zam oranları açıklandı. İşte emekli maaşı zam tablosu ve detaylar...

EMEKLİLİK ARTIŞ YÜZDESİ AÇIKLANDI

Emekli maaşları altı ayda bir enflasyon farkı ve sosyal yardım primine göre ayarlanıyor. Bu yılın başında, sosyal yardım ikramiyesiyle birlikte emekli maaşı artışı %30'du. Temmuz ayının gelmesiyle birlikte emekliler Temmuz zammını beklemeye başladı. 7.500 TL ve 8.000 TL emekli maaşı zammı ile ilgili yeni gelişmeler var. Enflasyon oranları erken belirlendi. Emekli maaşlarına uygulanan enflasyon artışı en az yüzde 20 olacak. Ancak bunun yanı sıra sosyal yardım ve sabit zam da gündemde. Bu da demek oluyor ki emekli maaşları o kadar artacak ki SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarına tarihi zam uygulanacak.

KADEMELİ ARTIŞ HESAPLAMASI SONUNA KADAR

Kademeli emekli maaşı artışına ilişkin hesaplama da belirlendi. Yüzde 45'ten başlayacak olan kademeli artış yüzde 35'e düşecek ancak tüm emeklilerin emekli maaşlarında kesin ve önemli bir artış olacak. Emekli maaşı 7.500-10.000 TL arasında olan emeklilere %45, 10.000-15.000 TL arasında olanlara %40, 15.000-20.000 TL arasında olanlara %35 zam yapılacak. Böylece emekliler arasında gelir eşitsizliği olmayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli maaşı zammı için çalışmalarını sürdürüyor. 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından kesin verilerin açıklanmasının ardından yeni güncellenen emekli maaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİLİK MAAŞINA TARİHİ ARTIŞ

7 bin 500 TL'nin üzerinde emekli aylığı alan emeklilerin yanı sıra en düşük emekli aylığına da tarihi zam yapılacak. Son gelişmeye göre asgari ücret üzerinden asgari emekli maaşına düzenleme yapılacak. Böylece en düşük emekli aylığı 11.000 TL seviyesine kadar yükselecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.