1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İlköğretim, Ortaöğretim ve Liseler Ne Zaman Açılacak? Milli Eğitim Bakanından Son Dakika Açıklaması Geldi!
İlköğretim, Ortaöğretim ve Liseler Ne Zaman Açılacak? Milli Eğitim Bakanından Son Dakika Açıklaması Geldi!

İlköğretim, Ortaöğretim ve Liseler Ne Zaman Açılacak? Milli Eğitim Bakanından Son Dakika Açıklaması Geldi!

Herkesin merak ettiği konular arasında okulların 4 Ocak’ta açılıp açılmayacağı yer alıyor. Aileler ve öğrenciler özellikle bu haberleri merak ediyor, gelişmeleri yakından takip ediyorlar. MEB bakanı Ziya Selçuk bir canlı yayın düzenledi ve akıllarda yer edinen soruları tanıtladı. Açıklamalarında ise en az bir imtihanın okulda yapılmasını amaçladıklarını ifade etti. Okullar ne zaman açılacak?

A+A-

İlköğretim, ortaöğretim ve liseler eğitimlerine pandeminin yoğunlaşmasından dolayı ara vermişti. Bu kararın ardından öğrenciler de öğretmenler de yapılacak açıklamaları bekliyor. Okulların ne zaman açılacağı ise herkesin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamada uzaktan eğitimlerin sene sonuna kadar süreceği belirtilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı ise 4 Ocak tarihine kadar online olarak eğitimin devam edileceğini açıklamıştı. Vakaların artmasının ardından ilköğretim, ortaöğretim ve liseler ne zaman açılacak?

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir canlı yayına katıldı ve okulların yüz yüze eğitime geçmesi hakkında açıklama yaptı. Bakan açıklamalarında, bütün kurumları takip ettiklerini ve kabine toplantısı içinde bir karara varacaklarını ifade etti.

Daha öncesinde 4 Ocak tarihinde okulların açılabileceğini söyleyen Bakan, bu tarihin bir tahmin olduğunu söyledi. Ayrıca kendi isteğinin de okulların erkenden açılması olarak ifade etti.

Sınavlar Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sömestr tatilini erken vakte çekebileceklerini ve 25 Ocak 5 Şubat tarihleri arasındaki tatilin daha erken olabileceğini ifade etti. Sınavların ise pandemi sürecine bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini ve duruma göre kategorilendirme yapılacak sınav yapılabileceğini ifade etti. Bakan açıklamalarında ise en az bir sınavı online üzerinden yapmak istemediklerini söyledi.

Okulların Açılma Tarihi

Bakan yaptığı açıklamalarda pandemi sürecinin azaldığına dikkat çekti. 4 Ocak tarihinin olabileceğini ve pandemi azalırsa anında eğitime yüz yüze devam edeceklerini söyledi. Eğer gerekli koşullar sağlanabilir ve önlemler alınır ise okulların açılabileceğini de ifade etti. Açıklamalar içinde uzak eğitimin zor olduğuna ve velilerin de yorulduğunu belirtti.

Öğrenciler Bütün Müfredattan Sorumlu!

Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamalarda liseye geçiş sınavlarına tabii tutulacak öğrenciler için bilgilendirmelerde bulundu. YKS ve LGS sınavları hakkında bilgilendirme yapan Bakan, yüz yüze ve online eğitim içinde işlenen tüm konuların dahil olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamalar içinde bütün işlenen konuların dahil olduğunu ve bunun için öğrencilerin endişe etmemesi gerektiği belirtildi. Eğitim alanında gerekli çalışmalar yapılıyor ve öğrencilerin mağdur edilmemesi amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.