1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İlk defa ev alacaklar için hükümet kanadından müjde: Geri ödemesiz 31 bin TL destek…
İlk defa ev alacaklar için hükümet kanadından müjde: Geri ödemesiz 31 bin TL destek…

İlk defa ev alacaklar için hükümet kanadından müjde: Geri ödemesiz 31 bin TL destek…

Hükümet kanadından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. İlk defa ev sahibi olma düşüncesinde alanlar için hükümet kanadından destekler veriliyor. İlk defa ev alacak olmaları devlet tarafından tespit edilmesi ile destek olmak amacı ile bankalardan konut hesabı açanlara destekler verilecek. Belirli bir zaman para biriktiren kişiler için bu süreçte meydana gelen birikimlere göre destekler verilecek

A+A-

Hükümet kanadından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. İlk defa ev sahibi olma düşüncesinde alanlar için hükümet kanadından destekler veriliyor. İlk defa ev alacak olmaları devlet tarafından tespit edilmesi ile destek olmak amacı ile bankalardan konut hesabı açanlara destekler verilecek. Belirli bir zaman para biriktiren kişiler için bu süreçte meydana gelen birikimlere göre destekler verilecek. Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti, Yapı kredi, ING, İş bankası gibi hem özel hem de kamu bankaları destek verecek. En üst limit üzerinden toplu olarak para ödemeleri verilecek. Her hesaba açılışları sırasında bir kereye mahsus olarak ödemeler verilecek. Konut hesapları şu an sadece TL cinsi ile açılabiliyor. Ev sahibi olma düşüncesinde olan vatandaşlar birikim yaparken ek gelir elde etmek için bu yöntemi tercih edebiliyorlar.

İlk defa ev alacaklar için devletten destek…

Belirli bankalar üzerinden yapılan araştırmalara göre konut hesabı açan vatandaşlar için belirli bir süre birikim yapma durumlarına göre hükümet kanadından destekler gelecek. Devlet destekli olarak verilecek olan ödemeler hibe destekli olarak hibe sürecine göre değişiklik gösterecek. Kampanyanın detaylarından bir tanesi de vatandaşların düzenli olarak ödemelerini yapabilmeleri yönünde oluyor. En az 36 ay boyunca ödemeleri yapmaları gerekiyor. Paraların beklediği süre kadar alınacak olan hibe destek ödemeleri de artış gösteriyor.

Hem kamu hem de özel bankalardan hesaplar açılabilecek. Aylık ya da üç aylık dönemler ile düzenli olarak ödeme yapmak gerekir. Birden fazla konut ya da buna benzer ortak konut hesapları açmak da yasaktır. 12 aylık dönem içerisinde sadece hesaplardan 2 kere para çekmek için hak tanınır. Konut hesapları açan vatandaşların 7 Nisan 2015 tarihine kadar bir taşınmaz üzerinde kayıtlarının olmaması gerekir. Hibe hesaplarında en az 36 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapmak gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.