1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İkinci El Araba Sektöründe Son Dakika Gelişmesi: Araba Almak İçin Doğru Zaman Mı?
İkinci El Araba Sektöründe Son Dakika Gelişmesi: Araba Almak İçin Doğru Zaman Mı?

İkinci El Araba Sektöründe Son Dakika Gelişmesi: Araba Almak İçin Doğru Zaman Mı?

2020 senesinde pandeminin gelişi ile birlikte ikinci el araba sektöründe büyük bir fiyat artışı yaşanmıştı. 2021 senesinde ise kişilerin en çok araştırdığı konulardan birisi olarak ikinci el araba sektörü yer alıyor.

A+A-

İddialara göre ikinci el araba sektöründe durgun bir dönem yaşanıyor. Galeri sahiplerinin zararda olduğu iddia edilen dönemde fiyatlar oldukça fazla düştü. Araba almak için doğru zaman mı?

İkinci el araç almak isteyen kişiler pandemi sürecinde en çok bu haberi araştırıyorlar. Pandemi sürecinde kendisine kişisel araç almak isteyen kişilerin artması nedeni ile araç piyasasında yükselmeler yaşanmıştı. Uzun zamandır yüksek araba fiyatlarından şikayet eden kişiler ise araba fiyatlarının düşmesini bekliyor.

İkinci El Araba Sektöründe Durum Nedir?

Hem araba fiyatlarının artması hem de kredi faiz oranlarında yaşanan artış nedeni ile ikinci el araba sektöründeki durum oldukça durgun. Yeni iddialara göre fiyatların azaldığını ifade eden galeri sahipleri yine de satışın gerçekleşmediğini belirttiler. Eski zamanlarda bir günde yapılan satışlar artık 2 ayda tamamlanamıyor.

Gaziantep ilinin Nurdağı’nda yaşayan iki galeri sahibi ile de yapılan görüşme sonucunda, galeri sahiplerinin zararda olduğu anlaşılıyor. Galeri sahipleri önceden sattıkları araçları artık satamadıklarını ve ciddi anlamda zararda olduklarını ifade ediyorlar.

İkinci El Araba Sektörü Durgun

Pandemi sürecinin gelmesi ile birlikte artış gösteren araba satışları, birkaç ay öncesinde durgun bir döneme girdi. İkinci el araba satışlarının gerçekleştiği alanlarda artık oldukça az kişi yer alıyor ve araç satışı gerçekleşmiyor. Araba sektörü içerisindeki satışın %30 ile %40 arasında bir azalmaya maruz kaldığı biliniyor. Galeri sahipleri pandemi sürecinin gerilemesi ve bankaların kredileri düşürmesi ile birlikte araba sektörünün yeniden hareketlenmesini bekliyor. İkinci el araba sektörü durgun ve galeri sahiplerine göre kişiler araba almak için doğru bir zaman içerisindeler. Galeri sahiplerinin ifadelerine göre şuan verilen düşük fiyatlar ve düşük faiz oranları yaz ayına yaklaşırken yer almayacak.

İkinci El Araba Ücretleri Azaldı Mı?

İddialara göre ikinci el araba sektöründe oldukça durgun bir dönem yaşanıyor. Sektör içerisinde oldukça fazla yeni üretilen araç olduğu ve ikinci el araç satışlarının 1/4 oranında azaldığı ifade ediliyor. Sokağa çıkma kararlarının değiştirilmesi ve virüs vaka sayılarının düşmesi ile birlikte vatandaşların daha fazla araba alabileceği düşünülüyor. Galeri sahibinin yaptığı açıklamaya göre vatandaşlar, 150 bin TL ve altındaki araçlara ilgi duyuyor. Lüks araçlar için herhangi bir ilgisi olmayan kişilerin bu dönem içerisinde satın alma işlemi yaptığı da ifade edildi. Araba almak isteyen kişiler de ikinci el araba sektöründe fiyatların azalıp azalmadığını araştırıyor.

İkinci El Araba Ücretleri

Kredi faiz oranlarının oldukça fazla olması ve yatırım araçlarının sürekli değişiklik gösterdiği süreçte araba satışları oldukça fazla etkilenmiş durumda. Önceden haftada 6 araç satan galeri sahipleri, bu süreç içerisinde 1 ay içerisinde ancak bir ya da iki araç satışı gerçekleştirebiliyorlar. Galeri sahibinin görüşüne göre araç ücretlerinde artış yaşanacak.

Araba Almak İçin Doğru Zaman Mı?

Araba almak isteyen kişiler araba almak için doğru zaman mı? Diye araştırmalarda bulunuyorlar. Galeri sahiplerinin açıklamalarına göre araç fiyatlarında oldukça büyük azalmalar meydana geldi. Bu nedenle araba almak isteyen kişiler için oldukça doğru bir zaman bulunuyor.

Araba sektörü son 10 senenin en yavaş dönemini yaşıyor. Piyasa içerisinde %30 ile %40 arasında gerileme yaşanmakta. Eskiden haftada 6 ya da 7 araç satabilen galeri sahipleri, artık ayda 1 ya da 2 araba ancak satabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.