1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İki Rus kadın karantinadan kaçtı! Dünya onları konuşuyor...
İki Rus kadın karantinadan kaçtı! Dünya onları konuşuyor...

İki Rus kadın karantinadan kaçtı! Dünya onları konuşuyor...

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınından yeni haberler peş peşe geliyor. Dünya genelinde 60 bin 342 kişide koronavirüs tespit edilirken ölü sayısı 1.369'a yükseldi..

A+A-

Şu ana kadar 2 vakanın tespit edildiği Rusya'da flaş bir gelişme yaşandı. Koronavirüs belirtileri göstermeye başlayan iki Rus kadın, hastanedeki karantinayı delerek kaçtı.

Dünyayı tehdit eden koronavirüs ile ilgili flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle karantina altında tutulan iki Rus kadın yanlarında 1 erkek çocukla birlikte hastaneden kaçtı. Olay ülkede şok etkisi yarattı. Rus sağlık yetkilileri olayla ilgili bir açıklama yapmadı.
Rusya şu ana kadar coronavirüsü nedeniyle enfekte olan 2 kişiyi açıklamıştı. Virüse yakalanan hasta sayısının az olmasına rağmen yetkililer, çok ciddi önlemler alarak virüsün yayılmasını engellemek adına ülkeye Çin'den gelen yüzlerce insanı karantina altına aldı.

Farklı Rus hastanelerinde karantinaya alınan hastalar, izolasyon odalarının kötü koşulları, doktorlarla ilgili sorunlar ve karantina protokollerinden şikayetçi.
Karantina altındaki hastaneden kaçan kadınların, Rus turistlerin popüler tatil merkezi olarak tercih ettiği Çin'in Hainan bölgesinden geldiği belirtiliyor.

Kadınlardan birinin hastane penceresinden atladığı bir diğerinin ise elektronik kilidi devre dışı bıraktığı öğrenildi. Hastaneden kaçan kadınlardan biri instagram hesabından yaptığı paylaşımla yaşadıklarını anlattı.

Çin'in Hainan bölgesinden Rusya'nın Samara şehrine geldiklerinde çocuklarının öksürmeye ve ateşinin çıkmaya başladığını söyleyen Rus kadın, çocuğuna üst solunum yolu enfeksiyonu tanısı konulduğunu ve bir hastanede coronavirüsü testi yapıldığını belirtti. Küçük çocuğun tedaviye olumlu yanıt verdiği ancak coronavirüsü test sonuçlarının günlerce ertelendiğini ifade etti ve doktorları oğlu hakkında bilgi almaya çalışırken onu engellemekle suçladı.

Genç kadın hastanedeki beşinci gününde gebelik testi yaptırdığı ve hamile olduğu ortaya çıktı. Hamile olduğunu öğrenince doktorlarla hastaneden çıkmak için tartışan kadın tekrar karantina odasına alındı ve ardından oğlunu da alıp hastaneden kaçtı.Kadınlardan bir diğeri olan Alla Illyina da coronavirüsü testlerinin negatif çıktığını ve hastalık kapmaktan kortuğu için hastaneden kaçtığını açıkladı. Yetkililerin kadınlara karşı suç duyurusunda bulunup bulunmayacakları belirsizliğini koruyor.
SON 24 SAATTE BÜYÜK ARTIŞ
Çin'in yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgının merkez üssü Hubei eyaletinde son 24 saatte can kaybında 242 artış oldu. Şinhua ajansının haberine göre, eyaletteki son 24 saatte 14 bin 840 vaka tespit edildi, 242 kişi yaşamını yitirdi.

Eyaletteki toplam vaka sayısı da 48 bin 206 olarak belirtilirken, vaka sayısının hızla artmasının nedeninin COVID-19'u teşhiste kullanılan yöntemlerin değişmesi olarak açıklandı.
Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan ülke geneli koronavirüs salgın durumuna ilişkin açıklama yapılmadı.

Çin'de salgın durumunu internet üzerinden anlık takip eden platformlardan "Ülke Geneli Yeni Tip Koronavirüs Salgını Anlık Gelişmeler" verilerine göre ülke genelindeki can kaybı 1368'e, toplam vaka sayısı ise 59 bin 883'e yükseldi.

ECZANELERİN ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ SATMASI YASAKLANDI

Çin'in doğusunda yer alan Nanjing şehrinde eczanelerin ateş düşürücü ve öksürük ilaçlarını satması yasaklandı.Yapılan açıklamaya göre, doğu Hangzhou şehrinde de benzer bir politika izleniyor.
İnsanların eczanelerden ilaç almak yerine direkt hastanelere başvurmasının gerektiği için böyle bir düzenlemeye gidildiği ifade ediliyor.

PEKİN'DE ECZANELER KAYIT SİSTEMİ OLUŞTURDU

Bu arada Pekin'de eczanelerden ateş ve öksürük ilacı alan tüm müşterileri kaydetmeleri isteniyor. Çin devlet ajansı Şinhua'ya göre, eczanelerin hastaların adlarını, adreslerini, kimlik kartı numaralarını ve iletişim bilgilerini ve görülen semptomları kaydetmeleri gerekiyor.
Pekin hükümeti önlenemeyen salgın nedeniyle üst düzey yetkilileri görevden aldı. Bu isimler arasında Hubei eyaleti komünist parti şefi Ma Guoqiang da var.

SALGIN 60 BİN İNSANA ULAŞTI ÜS DÜZEY YETKİLİLER KOVULDU

Üst düzey yetkililerin enfekte hasta sayısının bir türlü durdurulamayıp 60 bine yaklaşması nedeniyle görevden alındığı belirtildi.
 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.