1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. İkamet şartı olmadan 3750 TL maaş ile memur alımı yapılacak.. İşte başvuru şartları
İkamet şartı olmadan 3750 TL maaş ile memur alımı yapılacak.. İşte başvuru şartları

İkamet şartı olmadan 3750 TL maaş ile memur alımı yapılacak.. İşte başvuru şartları

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama üzerinden duyurularda memur alımı KPSS puanı ile gerçekleşecek. İki şehir çerisinde belediye bünyesine aynı ilde olma şartı olmadan istihdam etmesi üzerine memur alımları için start verildi.

A+A-

İki şehir çerisinde belediye bünyesine aynı ilde olma şartı olmadan istihdam etmesi üzerine memur alımları için start verildi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama üzerinden duyurularda memur alımı KPSS puanı ile gerçekleşecek.

Alım Yapılacak Olan Belediyeler

Kamu ilanlarına ait yer alan sayfa üzerinde duyuru kısmında yayınlanan durumda toplam 9 memur alımı gerçekleştiği dikkatleri çekiyor.

Başvuru İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

İki ilan içerisinde de yer alan gerekli başvuru koşulları için normalde istenen genel kuralları taşıma zorunluluğu yer alıyor. Bunlar;

1. Türk vatandaşı olarak yer almak

2. Kamu kurumları üzerinde yer alan haklardan mahrum edilmemek

3. Türk Ceza Kanunu içerisinde yer alan 53. madde içerisinde belirtilen durumlarda süre geçmiş olsa bile; kasten herhangi bir suç içerisinde yer almamış olması ve bir yıl ya da daha fazla uzun süre hapis cezasında olmaması. Anayasal düzeni bozacak girişimlerde bulunmaması, zimmet, hileli iflas, rüşvet ya da hırsızlık gibi durumlarda yer almamış olması gerekir. Edimin ifasına fesat karıştırma, suçlardan kaynaklı olarak mal varlıkları aklama ya da kaçakçılık gibi suçlardan mahkum olmamış olmak gerekir.

4. Erkek olan adaylar için askerlik engeli yer almamalıdır. Askerlik ile ilgisi bulunmayacak ya da askerlik çağına gelen kişilerde muvazzaf olarak askerlik hizmetini yerine getirmiş, ertelenmiş ya da yedek sınırı ile geçirilmiş olması gerekir.

5. Görevine devamlı olarak yer alan ve engel olabilecek noktalarda akıl hastalığı ya da bedensel olan engellerin yer almaması

6. İlan edilmiş olan kadro için gerekli ola kuralları taşıması gereklidir.

İkamet İçin Bir Şart Bulunmuyor

İki belediye tarafından da alım yapılacak olan pozisyonlar adına bu sefer ikamet şartı yer almıyor. Kişiler nerede yer alır ise alsın gerekli olan şartları taşıması ile başvurularda bulunabilecek. Uygun durumlarda yer alan kişilerin onaylanma adımları yer alacak. İkamet şartı bulunmuyor olması KPSS puanları ve diğer koşulları yeten kişilerin yüzlerini güldürecek.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.