1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. İkamet Değişikliği Nasıl Yapılır? 2020 Yılında İkamet Değişikliği Yapma….
İkamet Değişikliği Nasıl Yapılır? 2020 Yılında İkamet Değişikliği Yapma….

İkamet Değişikliği Nasıl Yapılır? 2020 Yılında İkamet Değişikliği Yapma….

İkametgâh oturulan konutun resmi yer beyanıdır. Her ülke vatandaşının oturduğu yeri beyan etmesi yasal zorunluluktur. İkamet değişikliği Nüfus müdürlüklerinden ve E-Devlet üzerinden olmak üzere iki yoldan yapılabilmektedir. Konutun bulunduğu yere yakın Nüfus müdürlüklerine başvurarak, adres değişikliği kolaylıkla sağlanabilmektedir.

A+A-

Nüfus Müdürlüğünde İkamet Değişikliği Nasıl Yapılır?

Yeni taşınılan konut, daha önce sistemde kayıtlı değilse herhangi bir belgeye ihtiyaç olmadan, sadece nüfus cüzdanı ile Nüfus müdürlüklerine başvurmak ikamet değişikliği için yeterlidir.  Eğer taşınılan konut sistemde daha önceden beyan edilmiş durumdaysa, bu noktada bazı belgelere ihtiyaç vardır.

İkameti kendi üstüne almak isteyen kişi, yeni adrese ait elektrik, doğalgaz, su ya da telefon faturası ile Nüfus müdürlüğüne başvurmak zorundadır. Burada başka bir hususta eğer bir başkası ile beraber oturmak için adrese taşınıldı ise, birlikte oturulacak kişi ile beraber Nüfus müdürlüğüne gitmek gerekmektedir. Bu şartları sağlayanlar, müdürlüklerden kolay bir biçimde ikamet değişikliğini, yeni adresleri için sağlamış olurlar. İkameti yeni adrese aldıran kişinin eski ikameti ise sistemden otomatik olarak düşmektedir.

E-Devlet Üzerinden İkamet Değişikliği Nasıl Yapılır?

İkamet değişikliğini E-Devlet üzerinden yapabilmek için, E-Devlet sisteminde size ait olan elektronik imzanız olması şarttır. Sisteme kayıtlı e-imza olmadan bu değişikliği yapmak mümkün değildir. Ayrıca yeni ikametin daha önce sistemde kayıtlı olması durumunda da, bu işlem için fatura beyanı gerektiğinden E-Devletten ikamet değişikliği mümkün olmamaktadır. Taşınılan yeni adres sistemde yoksa kolaylıkla E-Devlet üzerinden ikamet değişikliği sağlanmış olur.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.