1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. İhtiyacı Olan Vatandaşlara 10 Bin TL’ye Kadar Yardım Yapılacak! Hemen Başvuru Yaparak Alabilirsiniz…
İhtiyacı Olan Vatandaşlara 10 Bin TL’ye Kadar Yardım Yapılacak! Hemen Başvuru Yaparak Alabilirsiniz…

İhtiyacı Olan Vatandaşlara 10 Bin TL’ye Kadar Yardım Yapılacak! Hemen Başvuru Yaparak Alabilirsiniz…

Yaşanan zorlu günlerde vatandaşların maddi zorluk çekmesine engel olmak için sosyal devlet anlayışı ile beraber devlet tarafından birçok yardım sunulmaya devam ediyor. Peki on bin TL yardımları için başvurular nasıl ve nereye yapılır, ödemeler kimlere verilir? İşte sosyal yardım hakkında merak edilen tüm detaylar...

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı aracılığıyla vatandaşları yakından ilgilendiren bir proje gündeme girdi. Proje ile beraber ihtiyacı olan vatandaşlar için tam on bin TL'ye varan yardımlar devam ediyor. Proje tam iki farklı şekilde meydana gelecek. Yani proje vatandaşlar için tam iki farklı şekilde olacak. Bu şekilde ihtiyacı olan vatandaşların gerekli ihtiyaçları karşılanacak. Fakat devlet tarafından verilen bu yardım belirli bir süre sonra yeniden devlete ödenecek.

10 bin TL yardım almak isteyen vatandaşların başvuru yaptığı süreçlerde herhangi bir borcunun olmaması gerekir. En ufak borcu olan vatandaşlar bu haklardan yararlanamayacak. Başvuru sırasında istenen formu doldurmak ve form aracılığı ile başvurmak gerekir. Başvuru yapmadan önce kesinlik ile vatandaşların e-devlet şifrelerini alması gerekir. Çünkü tüm başvuru süreçleri ve sorgulama aşamaları e-devlet üzerinden devam edecek.

E-devlet hesabına giriş yapılmasının ardından arama butonuna 10 bin TL değerindeki yardım için gerekli başvuru yazmak ve ekrana çıkan formu eksiksiz - doğru bir şekilde doldurmak gerekir.  Eğer form içerisinde eksik bir yer kalır ya da yanlış bir bilgi olursa başvurular ret alacaktır yani onaylanmayacaktır. Yardım almak isteyen vatandaşların bu yüzden formu eksiksiz ve doğru doldurması önemli bir detay olacaktır. Başvuru yapacak olan vatandaşların bir de kendileri için iki adet kefil bulması gerekir. Çalıştığı yerden olma şartı vardır. Birkaç yıl öncesinde vatandaşlar için devlet tarafından ödül destekleri verilmişti. Başvuru yapacak olan vatandaşların bu ödüllerden yararlanmamış olması da gerekir. Bu süreçlerde ödemeleri de kesinlik ile aksatmama şartları yer alıyor.

Başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

Devlet tarafından geri ödemeli olarak verilen 10 bin TL değerindeki yardımlar aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı aracılığı ile başvuru adımları gerçekleşecek. Müracaat işlemleri de fiziksel bir şekilde yazılı olarak yapılacağı gibi istenen şartlara da kesinlik ile uymaları gerekir. İstenen sonuçlar kısa süreçler içerisinde sonuçlanacaktır. Yardım almak isteyen vatandaşların bir de düzenli bir gelirinin olma şartı aranıyor. Başvuru işlemlerinin büyük bir kısmı e-devlet üzerinden devam edeceği için herkesin e-devlet şifrelerini alması gerekir.

Formun ardından onay ya da ret işlemleri kısa süre içerisinde bilgilendirme mesajı ile gelecektir. Parayı almak için herhangi bir bankaya gitme şartı da aranmaz. Direk banka hesaplarına yatırılacaktır.

Fakat devlet tarafından verilen bu yardımlar sırasında istenen şartlardan bir tanesi de belirli bir süre sonra bu paraları geri almak üzere verdikleridir. Eğer ödemeler düzenli bir şekilde gelmezse ve bir yerde düzenli olarak çalışılmıyorsa bu uygulama kapsamından yararlanmak söz konusu değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.