1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. İhtiyaç sahiplerine 8 bin TL nakit ödeme yapılacak! Geri ödemesiz nakdi destek başvuruları başladı…
İhtiyaç sahiplerine 8 bin TL nakit ödeme yapılacak! Geri ödemesiz nakdi destek başvuruları başladı…

İhtiyaç sahiplerine 8 bin TL nakit ödeme yapılacak! Geri ödemesiz nakdi destek başvuruları başladı…

Ekonomik açıdan bir hayli zorlu zamanlardan geçen vatandaşlar için devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında aile yardımları ödenekleri arasında doğum yapan anneler için doğum yardımları verilmeye devam ediyor.

A+A-

Doğum yardımlarından yararlanabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İhtiyacı olan aileler için tam 8 bin TL ye vatan ödemeler geri ödemesiz olarak verilecek. Peki, ödemeler kimlere, hangi şartlar ile ne kadar verilecek? Doğum ödemeleri hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında ihtiyacı olanlar için tam 8 bin TL ye varan destek ödemelerinin yanı sıra birçok ödeme ile de devam ediyor.

Geri ödeme şartı yok.

8 bin TL geri ödemesiz destek kapsamında ekonomik açıdan vatandaşlara bir nebze de olsa rahatlamaları için yardımcı oluyor. Verilen desteklerden tüm vatandaşların bir kereye mahsus olarak yararlanma hakları bulunuyor.

Süt parası destekleri

Süt parası destekleri ailelerin daha çok çocuk yapmak için destek olması, doğum yapan annelere bir nebze de olsa rahatlatmak amacı ile verilen ödemelerdir. En geç beş yıl içerisinde geriye dönük alınan ödemeler 202 TL tutarında olacak. Başvuru sırasında hem anneler hem babalar başvuru yapabilecekler. Anne ya da baba başvuru yaparak SGK kapsamında bağkurlu olurlarsa 120 gün prim ödeme şartlarını yerine getirmesi gerekir. 5 yıl geriye dönük ödemeler alınabilecek. Doğumların canlı gerçekleşmesi gerekirken sağ bir şekilde hayatına devam etmesi gerekir.

Doğum yardım ödemeleri

Devlet tarafından verilen nakit desteklerinin yanı sıra doğum yardımları ifade ediliyor. Eğer vatandaşlar gerekli şartları yerine getirirse doğum yardım ödemeleri alabilecekler. Doğumları tam olan ve sağ bir şekilde gerçekleştiren vatandaşlar için bebeklerini nüfuslara kayıt ettiren anne ve baba adayları için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında yapılacak. Bakanlık resmi web sayfasından ödemeler ilk çocuklar için 300 TL, ikinci çocuklar için 400 TL ödemeler yapılırken üç ve üçten sonraki çocuklar için 600 TL ödemeler yapılır.

İş görmezlik ödemeleri

Doğum yapan anne adayları, doğum yapmadan daha önce ve ardından belirli bir süre boyunca iş göremeyecekler. Bu süreler içerisinde raporlu olarak yer alan anneler için rapor paraları verilir. Bu kapsamlarda başvuru şartlarına dikkat etmek gerekir. En az 90 gün prim ödemesi yapılan anne tek doğum sırasında asgari ücret ile çalışılıyorsa bu kapsamda 7324,80 TL verilecektir. Bu ödemeler annelerin aldıkları maaş kapsamlarına göre artacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.