1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İhtiyaç sahipleri dikkat! Tam 30 bin TL hibe desteği yapılacak, başvurular başladı!
İhtiyaç sahipleri dikkat! Tam 30 bin TL hibe desteği yapılacak, başvurular başladı!

İhtiyaç sahipleri dikkat! Tam 30 bin TL hibe desteği yapılacak, başvurular başladı!

Farklı kurum ve kuruluşlar tarafından bu zorlu günlerde ihtiyaç sahibi olan aileler için hibe destekleri gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda biri birinden farklı kurum ve kuruluşlar tarafından gelen hibe destekleri binlerce vatandaş tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bunlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar hangi şartlar ile ne kadar ödeme alacaklarını merak ediyor.

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen açıklamalara göre ihtiyaç sahibi aileler için yapılan yardımlar hız kesmeden artış göstermeye devam ediyor. Devlet tarafından refah bir devlet olarak sunduğu olanaklar sayesinde binlerce vatandaş farklı konular il destek alıyor ve rahat bir nefes alabiliyor. Bir yandan da yaşamak zorunda kaldığımız salgın dönemlerinde bankaların faiz oranlarında düşüş olması vatandaşların krediye yönelmesine yardımcı oldu. Daha çok konut kredileri ön plana taşındı.

Her ne kadar faiz oranlarında bir anda düşmeler meydana gelmiş olsa bile ev fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlar vatandaşların zorlu günlerden geçmesine neden oldu. Farklı farklı sunulan krediler ile vatandaşlar bakanlık tarafından sunulan prefabrik konut gibi 27 bin 500 TL den başlayan alanlara yöneliyor. 40 metrelik olarak sunulan bu yardımların yanı sıra biri birinden farklı yardımlar da geliyor.

İhtiyaç sahiplerinin yüzleri gülecek…

Ekonomik anlamda yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için devlet tarafından 30 bin TL hibe destek ödemeleri geliyor. Son zamanlarda 40 metre kare boyutunda olan prefabrik evler bir hayli rağbet görüyor. Hibe destek ödemeleri bu evler için de geçerli olacak. Kaymakamlık kapsamında yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından sunulan yardım ödemeleri de hala hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Bu sunulan hibe destek ödemelerinden yararlanmak adına kişilerin konutlarının oturulamayacak kadar eski, sağlıksız olması gerekiyor. Ev yapım yardımları ile beraber afet kapsamında yardımlar olmak üzere birçok alanda bu destekler değişkenlik gösteriyor. Yardımlardan faydalanmak için;

  1. Evlerin oturulamayacak kadar eski, sağlıksız ve kötü durumda olması
  2. Ekonomik güçlerinin olmaması 
  3. Hanede yaşamına devam eden kişi başına düşen gelir miktarı asgari ücretin üçte birinin altında olması
  4. Kişilerin yaşlılık, emekli maaşı almaması
  5. Dul ya da yetim gibi özel durumlara sahip olmak
  6. Prefabrik ev yapılacak alanın ya da hanenin tapusunun kişiye ait olması şartları ile 30 bin TL hibe destek ödemesi verilir.

Anlık başvuru…

Son zamanlarda farklı kurum ve kuruluşlar tarafından verilen hibe destek ödemeleri için vatandaşların aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından başvurularını yapabilir. Bir yandan da kaymakamlıklar kapsamında yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumları tarafından başvurular yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.