1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan olay yaratacak İmamoğlu açıklaması: Onaylandığı an görevden alırım!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan olay yaratacak İmamoğlu açıklaması: Onaylandığı an görevden alırım!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan olay yaratacak İmamoğlu açıklaması: Onaylandığı an görevden alırım!

Süleyman Soylu, CNN Türk kanalında katıldığı bir programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasını değerlendirdi. Kararın istinaf ve Yargıtay tarafından onandığı anda İmamoğlu'nu görevden alacağını belirten Soylu, böyle bir yetkisinin olduğunu açıkladı.

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk kanalında katıldığı bir programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasını değerlendirdi. Kararın istinaf ve Yargıtay tarafından onandığı anda İmamoğlu'nu görevden alacağını belirten Soylu, böyle bir yetkisinin olduğunu açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrası yapılan tartışmalar devam ediyor. YSK Başkanı'nın "İmamoğlu kazansa bile mazbatasını alamaz" açıklaması üzerine bugün CNN Türk'te gelişmeleri değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'na verilen karar hakkında "İstinaf ve Yargıtay kararı onadığı anda İmamoğlu'nu görevinden alırım. Böyle bir yetkim var" açıklamasını yaptı.

"HAKARETİ BANA DEĞİL YSK ÜYELERİNE EDİYOR"

Türkiye'deki demokratik sorunların eleştirisinin yine Türkiye'de yapılması gerektiğini belirten Soylu, Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapan İmamoğlu için "Sözüm ona bizi orada eleştiriden çok şikayet ediyor. Kol kırılır yel içinde kalır. Sözde demokrasi eksikliklerini vurguluyor.

Ben de bu konuşmasından sonra Ahmağın biri bizi Avrupa'ya şikayet ediyor dedim. Kendisi de benim hakkımda konuştu, ahmak sözcüğü aklında kalmış olacak ki sonrasında konu YSK tartışmalarına geldi ve ahmak ifadesini kullandı. Orada benim için yaptığı konuşma sonlanmıştı, bu hakareti YSK üyelerine etti" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.