1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yol Haritasını Açıkladı: 'İstanbul İttifakını Kurmaya Geliyorum'
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yol Haritasını Açıkladı: 'İstanbul İttifakını Kurmaya Geliyorum'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yol Haritasını Açıkladı: 'İstanbul İttifakını Kurmaya Geliyorum'

Uzun bir süredir değişim çağrısı yapan ancak net bir biçimde ortaya çıkmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı direnemedi. İmamoğlu, "Kendimi İstanbul ile özdeşleştirdiğimi ifade ediyorum" diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını resmi olarak duyurdu.

A+A-

Uzun bir süredir değişim çağrısı yapan ancak net bir biçimde ortaya çıkmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı direnemedi. İmamoğlu, "Kendimi İstanbul ile özdeşleştirdiğimi ifade ediyorum" diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını resmi olarak duyurdu. Genel Başkanlık konusunda da açıklamalar yapan İmamoğlu; "Adayım demedim, yola çıkıyorum dedim" ifadesine yer verdi.

Uzun bir süredir değişim çağrısı yapan ancak belirsiz bir şekilde görünen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı geri adım attı. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını resmi olarak duyurdu.

İMAMOĞLU YOL HARİTASINI TEKRAR İBB'YE YÖNLENDİRDİ

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde alınan ağır mağlubiyetlerin ardından CHP içinde "değişim" tartışmaları başladı ve hala sona ermedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun parti içi önemli figürlerle gerçekleştirdiği "zoom toplantısı," parti içinde büyük bir krize yol açtı ve İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki koltuk mücadelesi şiddetlendi. Kurultayda Kılıçdaroğlu'nu yenemeyeceğini anlayan İmamoğlu, rotayı tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na çevirdi.

"İSTANBUL İLE ÖZDEŞLEŞTİRİYORUM"

Bugün düzenlediği basın toplantısında İmamoğlu, "İstanbul'u kazanmak, Türkiye'yi kazanmaktır. İstanbul ve Türkiye'nin kaderi birlikte belirlenmiştir. Ben de kendimi İstanbul ile özdeşleştirdiğimi ifade ediyorum" diyerek 2024 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını açıkladı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'na ilettiği mesajı açıkladı.

Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na "Kararını ver, belediye başkanı adayı mısın değil misin? Eğer aday değilsen İstanbul için bir aday hazırlayacağım" dediğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na meydan okudu: Kararını ver, İstanbul'u bu tartışmalara harcatmam, yoksa aday belirlerim.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Barış Yarkadaş, söz konusu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Kemal Kılıçdaroğlu, sonsuz gibi görünen, bir sona ulaşmayan değişim tartışmaları yüzünden yorulduğunu, meşgul edildiğini ve enerjisinin boşa harcandığını Ekrem İmamoğlu'na mesajla iletti. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na "Kararını ver. Belediye başkanı adayı mısın, değil misin? Bu tartışmalar partiyi yoruyor. Eğer aday değilsen, İstanbul için bir aday hazırlayacağım. İstanbul'u bu tartışmalara harcamam" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.