1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan Akşener'e Ret: Kemal Kılıçdaroğlu'nu Seçtiler
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan Akşener'e Ret: Kemal Kılıçdaroğlu'nu Seçtiler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan Akşener'e Ret: Kemal Kılıçdaroğlu'nu Seçtiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in adaylık çağrısının ardından bir araya geldi. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in adaylık çağrısını Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş reddetti.

A+A-

6'lı koalisyonun 12. toplantısı sonrasında CHP ve İYİ Parti arasındaki karşılıklı sözlü atışmalar, Meral Akşener'in açıklamalarıyla şiddetlendi. Akşener, 6'lı koalisyonun ortak aday olarak Kılıçdaroğlu'nu öne çıkardığını ancak kendilerinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını reddettiklerini söyledi.

MERAL AKŞENER'İN ADAYLIK ÇAĞRISI

Meral Akşener, "Kumar masasında, noter masasında olmayacağız" diyerek 6'lı koalisyonu sonlandırdı ve ayrıca CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı aday olmaları için çağırdı.

ANKARA'DA BİR ARAYA GELDİLER

Akşener'in çağrısının ardından, dikkatler İmamoğlu ve Yavaş'a çevrildi. İkili, Ankara'da bir araya geldi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Ankara'daki toplantıya katıldılar.

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER'İN ÇAĞRISINA RET!

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, görüşmenin ardından sosyal medya hesaplarından Meral Akşener'in adaylık çağrısını reddettiklerini açıklayan birer mesaj yayınladılar.

-480.jpg

"KILIÇDAROĞLU İRADEMİZİ TEMSİL EDİYOR"

Ekrem İmamoğlu, "Millet İttifakı, halkımızın zor bir dönemden geçtiği bir zamanda devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize umut, cesaret ve dayanışma vereceklerine inanıyorum. Ben CHP'nin bir üyesi ve Millet İttifakı'nın belediye başkanı olarak, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı'nın bir parçasıyım. İnancım odur ki Millet İttifakı, birleşik bir şekilde büyümeye devam edecektir." dedi.

00-216.jpg

"KILIÇDAROĞLU İLE AYNI ÇİZGİDEYİZ"

Mansur Yavaş, "Daha önce yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi ifade etmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarıyla birlikte yola devam etmesidir." diye konuştu.

000-082.jpg

TUNÇ SOYER'DEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu toprakların özlediği yepyeni bir dönem başlıyor... Gençlerimizin hayal edebileceği, tüm farklılıkların zenginliğe dönüştüğü, düşüncelerin özgürlükle yeşerdiği, doğanın zulmetmediği bir gelecek çok yakın. Bu geleceği yakalamak için çalışacağız." diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.