1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümetten Yeni Yardım Müjdesi! İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Elektrik İmkanı… Hemen Başvuru Yapabilirsiniz…
Hükümetten Yeni Yardım Müjdesi! İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Elektrik İmkanı… Hemen Başvuru Yapabilirsiniz…

Hükümetten Yeni Yardım Müjdesi! İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Elektrik İmkanı… Hemen Başvuru Yapabilirsiniz…

Elektrik faturaları için merakla beklenen karar hakkında açıklama geldi. Ekonomik anlamda zorluk çeken birçok vatandaşın elektrik faturası devlet tarafından ödenecek. Şu an yapılan planlamalara göre devlet 2 milyon hane içerisinde 10 milyondan fazla sayıdaki vatandaşları için 106 liraya kadar elektrik faturalarını ödeme kararı adı. Peki elektrik faturaları için başvurular nereye yapılacak ve kimle

A+A-

Devlet tarafından yeni alınan kararlardan bir tanesi de ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bedava elektrik verileceği oluyor. Bu durum vatandaşlar tarafından hangi şartlarda ve nasıl olacak diye araştırılmaya başlandı. Şu an hane içerisinde yaşamlarına devam eden kişi başına düşen net gelirin asgari ücret üzerinden belirlenen durumun üçte birlik oranından daha az olma şartı bulunuyor. 2020 yılının başından bu yana kadar belirlenen net tutar da 701 TL olarak ayarlandı.

Hane içerisinde eğer 4 kişi yaşıyorsa ve hane içerisine giren gelir miktarı 2804 TL'nin altında kalıyorsa bu kişiler başvuru yaparak kendileri için sunulan haklardan yararlanmayı elde edebilirler. Elektrik ile ilgili olan haklardan yararlanmak adınaysa oturdukları ilçelerde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek başvuru yapmaları gerekiyor. Sosyal yardım alan vatandaşlar direk bu haklardan yararlanabilecekler.

PTT'de elektrik için gerekli yardımdan yararlanılabilecek

Vatandaşlar için bu anlarda yapılacak ödemeler düzenli bir şekilde PTT aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Devlet tarafından düzenli bir şekilde yapılan sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahipleri için, PTT'de geçerli olacak kimlik belgesi ve mesken elektrik faturalarının ibraz edilmesiyle yardımdan yararlanma haklarını elde edecekler.

Elektrik faturalarında 106 TL kadar olan kısmına ödeme yapılacak

Dar gelirli aileler için elektrik tüketim desteği için uygulanması 1 mart 2019 tarihinde ilk kez uygulamaya girdi. 2020 yılı içerisinde de devam eden yardım ortalama olarak her ay 106 TL ye kadar fatura ödeme fırsatlarını sunuyor.

Ödemeler kişi sayısına göre belirlenmesi yapılacak

Devlet tarafından verilen destek miktarı hane içerisinde yaşamaya devam eden kişi sayısına göre en az 53 en fazla da 106 TL arasında belirlenecek. Hane içerisinde;

  • en fazla 2 kişi yaşıyorsa 53,27 TL,
  • 3 kişi yaşıyorsa 71.02 TL,
  • 4 kişi yaşayan haneler için 88.78 TL,
  • 5 ve daha üzerinde kişi yaşayan haneler adına da 106.53 TL ödemeler yapılacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.