1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümetten Sevindiren Haber Geldi! Tüm Vatandaşlara 9 Bin TL yardım yapılacak….
Hükümetten Sevindiren Haber Geldi! Tüm Vatandaşlara 9 Bin TL yardım yapılacak….

Hükümetten Sevindiren Haber Geldi! Tüm Vatandaşlara 9 Bin TL yardım yapılacak….

Devlet, belirli aralıklarla vatandaşlara destek sağlayabilmek adına geri ödemesiz ödemeler yapıyor. Fakat birçok yardım, vatandaşlar tarafından bilinmiyor. Peki, devletin vermiş olduğu 9 Bin TL ödeme nasıl alınır?

A+A-

Doğum yapan ve çocuk sahibi olan anneler; Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR iş birliği içerisinde maddi olarak destek alabiliyor. Çalışan, sigortalı olan ya da aktif olarak herhangi bir yerde çalışmayan kişiler belirli programlara dahil olarak 9 bin Türk Lirasına kadar desteklerden yararlanabiliyor. Peki, devlet yardımı nasıl alınır?

Asgari ücret ile çalışan kişi, ilk çocuğunu doğurduktan sonra;

  • Doğum yardımı için 300 Türk Lirası,
  • Emzirme yardımı için 180 Türk Lirası,
  • Yarı zamanlı çalışma yardımı için 2 Bin 366 Türk Lirası
  • İş görmezlik yardımı için ise 6 bin 367 TL yardım alacak.

Yani sonuç olarak annelik izni kullanan tüm vatandaşlar, aylık 9 Bin Türk Lirası nakdi destek alabilecekler. Asgari ücret ile çalışan kadınlar ise, 112 gün boyunca olan ödemeleri için 6367 Türk Lirası nakit para yardımı alacaklar.

Yardım olarak doğum yapan annelere sağlanan maaş ise 112 gün üzerinden hesaplanacak. Maaşlar Ziraat Bankası hesaplarına yatarken, doğum izni biten kişilerin e-Devlet üzerinden kontrol sağlaması gerekiyor.

Emzirme Yardımı

Emzirme yardımı alabilmek için baba ya da annenin sigortalı olması ve primlerinin yatırılmış olması gerekiyor. Minimum 20 gün prim ödemesinin bulunması gerekirken; doğum sonrasında maksimum 5 yıl içerisinde başvuru yaparak ödenek talebinde bulunması gerekiyor. Güncel veriler ve kararlara göre 202 TL verilmektedir.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapıldığı gibi; Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na giderek dilekçe verilmesi sonucunda da gerçekleşiyor. Kişilerin başvuru sonrasında E-Devlet hesapları üzerinden belirlenen listeden mevcut olan banka hesaplarını seçerek; onay vermeleri gerekmekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.